Hokej v číslech: Kovář dohnal Lukáše, Vítkovicím obětavost nestačila

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

Pardubické Dynamo vynulovalo Plzeň a vystřídalo Vítkovice na čele tabulky. Boleslav zničila Motor při nerovnovážném počtu hráčů na ledě a sparťanský Jakub Kovář čtvrtým čistým kontem vyrovnal olomouckého Jana Lukáše. Co dalšího se událo ve 29. kole Tipsport extraligy?

68 v akci. Jaromír Jágr zase ukázal, jak moc je pro Kladno důležitý. Asistoval u vyrovnávací trefy Matyáše Filipa a bodoval i ve svém druhém utkání v sezoně. Na ledě nechyběl ani u první branky Rytířů, kterou v přesilovce vsítil Adam Kubík. K tomu si připsal dvě zblokované střely, v početní výhodě strávil přes tři minuty a z kladenských to byl pouze on s Oskarsem Cibulskisem, kdo skončil v kladných číslech.

Stoprocentní přesilovka Komety. Kladenští Rytíři si tentokrát dali pozor na disciplínu a Kometě dopřáli jen jednu početní výhodu. Tu ovšem Brňané dokázali využít. Už po sedmnácti sekundách hry ji svým pátým gólem v sezoně ukončil Petr Holík, který Kometě v prodloužení vystřelil i bod navíc.

Obětavost Vítkovicím nestačila. Ridera brala v přestřelce s hradeckým Mountfieldem pouze bod. K uhájení prvního místa v tabulce jí tak nepomohl ani Peter Mueller, jenž byl u všech tří vítkovických branek, ani 22 zblokovaných střel.

Boleslavské speciální formace. Pouze osmnáct střel na branku, žádný gól při hře pět na pět, přesto Mladá Boleslav slavila zisk tří bodů. Středočeši českobudějovický Motor skolili góly v přesilovce a ve vlastním oslabení. U obou z nich byl Tomáš Fořt (1+1).

Vopelka zářil na buly. Ačkoliv Motor body nezískal, Lukáš Vopelka prožil povedený večer. Centr čtvrté českobudějovické formace předvedl na vhazování skvělý postřeh, když z devíti absolvovaných soubojů prohrál pouze jediný (89% úspěšnost), a navíc se jako jediný z Jihočechů dokázal střelecky prosadit.

Čisté konto? Buď my, nebo soupeř. Takhle by se daly popsat dosavadní prosincové utkání Pardubic. Před reprezentační pauzou je vynulovali třinečtí Oceláři, tentokrát zase Dynamo nedovolilo skórovat plzeňským indiánům. O oba góly se postaral Robert Říčka a u obou mu asistovali David Cienciala Tomášem Hykou.

Kovář dohnal Lukáše. Čisté konto ve 29. kole vychytal kromě pardubického Dominika Frodla také sparťanský Jakub Kovář. Ten kryl všech 33 střeleckých pokusů Olomouce a díky tomu Pražanům k výhře stačil jediný gól. Kovář se z vychytané nuly radoval v letošním ročníku už počtvrté a vyrovnal tak doposud nejlepšího olomouckého Jana Lukáše.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz