Hradec (konečně) na vlně? Do pohody máme daleko, říká Lev

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

21. prosince 2022, 10:00

Martin Voltr

Před reprezentační pauzou porazili Pardubice, které do té chvíle stály v čele tabulky. A teď se jim to samé povedlo proti Vítkovicím. Hokejisté Mountfieldu vedení Jakubem Lvem vyhráli v extralize potřetí v řadě.

Když k tomu připočteme i dva parádní souboje ve čtvrtfinále Ligy mistrů, Hradec už se dostal do slušné formy. Úterní zápas s Vítkovicemi přitom mohl dopadout jakkoli. I vinou velkých emocí, o které se postarali kromě soupeřů také rozhodčí.

Jejich proměnlivý metr vyvedl z míry snad úplně všechny na stadionu. Hráči i trenéři po návratu do kabin pořádně skřípali zuby, byť to nechtěli říct naplno...

Asi máte parádní dojmy, ne? Výhra a pohledný zápas, který bavil…
Jo, byl to hezký zápas ve výborné kulise. Myslím si, že jsme měli brát tři body a spíš jsme ten bod ztratili. Udělali jsme hloupé fauly a Vítkovice nás potrestaly. Ale zaplať pánbůh za ty dva body.

Problém jste měli, když jste pouštěli Vítkovice do přesilovek, že? Ve hře pět na pět to bylo dobré.
Myslím si, že ve hře pět na pět nemáme velké problémy celou sezonu. Měli jsme problém se střílením gólů, teď jsme dali tři, nebo čtyři s prodloužením. To je pokrok dopředu, ale bohužel jsme tři dostali (usmívá se). Musíme zapracovat na tom, ať máme lepší obranu a útok zůstane.

„Co jsme se tak bavili, v tabulce nám chybí třeba dvanáct bodů. Musí nás to zdravě nas*at.“

Největší problém jste měli s Peterem Muellerem, že? Měl proti vám tři body.
To jsem ani nevěděl, abych řekl pravdu. Ale on je prostě silný. To je hráč, který si vždycky těch padesát, šedesát bodů udělá. Hrál jsem s ním v týmu, takže můžu říct, že to je jeden z nejlepších hráčů, se kterými jsem měl možnost se každý den potkávat. Když mu dáme šest nebo sedm přesilovek, tak prostě něco promění.

Nejhezčí akcí zápasu byla vaše trefa v přesilovce pět na tři, když vás našel Christophe Lalancette. Bylo to nacvičené?
Byla to čistá improvizace, tohle jsme vůbec hrát nechtěli (směje se). Chtěli jsme dát gól z jiného signálu, ale k tomu jsme se bohužel nedostali. Tak to Lala vzal a nahrál mi.

Máte tři extraligové výhry v řadě, k tomu jste sehráli dvě skvělé remízové partie v Lize mistrů. Naladili jste se před Vánoci do pohody?
No, do pohody… My víme, kde jsme a kam chceme. Do pohody máme ještě daleko. Čeká nás tvrdá práce. Víme, co nás tam dostane, a v tom chceme pokračovat.

Štve vás, že jste tak dole v tabulce, i když předvádíte konstantně dobré výkony?
Na rovinu, se*e nás to. Když si vezmu ty zápasy, které jsme ztratili, když jsme hráli super… Co jsme se tak bavili, v tabulce nám chybí třeba dvanáct bodů. Když to srovnám s minulou sezonou, nehráli jsme tak dobrý hokej, ale měli jsme k sobě nakloněné všechny věci kolem a kolikrát jsme ty zápasy uloupili. Letos je to prostě naopak, že ty týmy oloupí nás. Musí nás to zdravě nas*at, musíme si na to dávat bacha a hrát zodpovědněji.

I během série porážek jste nepřestali věřit svému stylu?
Věříme mu. Kdybychom mu nevěřili, tak už jsme ho asi změnili. Nevyznám se v podrobných statistikách, ale v každém článku všichni píšou, jak hrajeme dobře a máme nejvíc šancí. Za mě osobně je to jenom o speciálních týmech a koncovce. To prostě rozhoduje a když to zlepšíme, budeme výš. I kdybychom se protrápili základní částí, v play off to může rozhodovat a měli bychom tam velkou šanci.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz