Hokej v číslech: Po dramatické bitvě jde dál Liberec

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Stejně jako jsme vám nabídli preview z pohledu čísel ke každé sérii předkola play off Tipsport extralgy, podíváme se na ně v krátkosti i zpětně. Díky čemu dané celky postoupily a kdo vlastně byl herně lepším týmem v jednotlivých duelech?

Dle predikce našeho modelu Game Score šlo papírově o nejjasnější sérii, když byl Liberec největším favoritem předkola. Jak to ale bývá, outsider z Olomouce dokázal favorita zaskočit a v první polovině série i přehrát.

Liberec se po dvou domácích zápasech nacházel na hraně vypadnutí, když nezvládl ani jeden duel před vlastními fanoušky a cestoval do Olomouce za stavu 0:2. Od třetího zápasu ale svůj výkon přepnul na vyšší úroveň a sérii otočil ke zdárnému konci. Postup Bílých Tygřů tak znamená, že se ve čtvrtfinále představí osm nejlepších týmů ze základní části. Jak série pohledem čísel probíhala?

Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc

Liberec šel sice do série proti Olomouci jako favorit, v prvních zápasech tak ovšem vůbec nepůsobil. Mora byla v prvním i ve druhém utkání lepším týmem a získala dvě zasloužené vítězství.

Měřítko ze strany Liberce snesl v prvních dvou zápasech Daniel Král, který v prvním zápase chytil hned 2,7 gólu nad očekávání, v tom druhém potom čtyři desetiny. Ani v jednom duelu tak prohra nešla za ním, naopak vždy pramenila z lepšího herního projevu Olomouce.

Od třetího utkání se ovšem situace na ledě prakticky otočila. Liberec vstoupil do třetího zápasu jako vyměněný tým a při hře pět na pět odehrál svůj nejlepší zápas v sérii. Na to navázal také ve druhém venkovním zápase, kdy dobrým výkonem vyrovnal stav předkola.

Olomouci nepomohl také fakt, že se ve druhém utkání zranil Branislav Konrád, který zazářil v prvním zápase a slušný výkon podával i v tom druhém.

V brance Olomouce ho nahradil Jakub Sedláček, který naopak ve všech třech kompletních zápasech, které odchytal, podal výkon pod očekávání. Nejhorší pak byl z jeho pohledu zápas číslo čtyři.

V rozhodujícím pátém duelu to byl opět Liberec, kdo tahal za delší konec provazu a výborným výkonem dokonal obrat v sérii z téměř beznadějné pozice. K tomu přispěl slušným výkonem i Dávid Hrenák, který jinak v duelech číslo tři a čtyři inkasoval vždy po třech gólech, což bylo ve srovnání s šancemi Olomouce vždy nad rámec očekávání.

Liberec tak svým vydřeným postupem doplnil osmičku pro čtvrtfinále, zároveň rozdal zbývající karty. Bílí Tygři půjdou ve čtvrtfinále na Spartu, Pardubice pak čeká derby s Hradcem Králové.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz