Hokej v číslech: Rychlý nástup či vítkovická střelnice

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Branky ve 39. kole Tipsport extraligy padaly už v první minutě. Postarali se o ně karlovarský Jiří Černoch s brněnským Petrem Holíkem. Na celkový počet vstřelených gólů ale vyhrál jasně Litvínov. V počtu střel na bránu pak zase neměli konkurenci hokejisté Vítkovic.

Čtyři střelci, osm gólů. Verva domácí olomoucké fanoušky příliš nepotěšila. Jan Lukáš ze třinácti střel inkasoval čtyřikrát a po první třetině ho tak nahradil Branislav Konrád. I ten však za svými zády lovil shodný počet puků. Na vysoké litvínovské výhře se podíleli čtyři střelci. Jeden gól zaznamenal Andrej Kudrna, po dvou Patrik ZdráhalJindřichem Abdulem a tři zaznamenal Nicolas Hlava. Ten je tak po Kudrnovi druhým litvínovským hráčem, který v letošní sezoně vstřelil hattrick.

Rychlý nástup. Asi neexistuje lepší způsob, jak vstoupit do utkání než vstřelit gól hned v úvodní minutě. Přesně o takový nástup se postaral karlovarský Jiří Černoch v důležitém zápase s Kladnem. Svoji devátou branku v sezoně vstřelil jedenáct sekund po zahájení hry. V první minutě v čase 00:38 se dokázal prosadit také brněnský Petr Holík. Spartu ovšem na rozdíl od Kladna rychle inkasovaný gól nezaskočil.

Kladenské bídné vhazování. Pokud Kladno v něčem vyniká, pak je to vhazování. Ani na to se ale tentokrát Rytíři spolehnout nemohli. Vždyť nejlepší Tomáš Plekanec uspěl pouze třináctkrát z 29 pokusů (45% úspěšnost). Druhý centr Matyáš Filip pak měl jen 14% úspěšnost a Ladislav Zikmund jen o tři procenta lepší. Ani jednou souboj nevyhrál Miroslav Indrák (0/6) a Jaromír Pytlík (0/4). Celková kladenská úspěšnost na buly? Pouhých 29 %.  

Vítkovická střelnice. Liberecký Petr Kváča se v brance rozhodně nenudil. Vítkovičtí hokejisté ho prověřili hned 41 střelami. Bílé Tygry přestříleli ve všech třetinách, nejvíce se ale činili v té první, kdy na soupeřovu bránu vystřelili celkem 21krát. Mezi nejaktivnější s pěti střelami patřili útočníci Peter Mueller a Petr Chlán.

Mandátův debut. Po dvou zápasech v Chance lize si Jan Mandát připsal také první start v extralize. Na ledě strávil bez pěti sekund jen osm minut a do střeleckých statistik se po návratu neuvedl. Jednička mu ale svítí ve statistice hitů.

Vondrkův první gól. Tomáš Čachotský se musel vrátit do Jihlavy. V českobudějovickém Motoru se ale probudil jiný veterán. Ve svém pátém utkání se poprvé prosadil čtyřicetiletý Michal Vondrka. Šlo o jeho první bod v letošní sezoně.

Vyššími tresty rozhodčí nešetřili. Hned ve třech utkáních došlo na vyšší trest. Vítkovický Peter Krieger pykal za krosček, v Karlových Varech za nedovolené bránění Tomáš Havlín a pětiminutové vyloučení za vzájemnou bitku vyfasovali českobudějovický Jakub Valský s plzeňským Jakubem Pourem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz