Hokej v číslech: Vsetín těší progres mladého beka, patří mezi špičku

Šimon Jenáček | Foto: Natálie Egartová, hcdukla.cz

Dlouho se vědělo, že se v něm skrývá velký potenciál, v předešlých sezonách se ale jeho vývoj trošku zadrhnul. Už to neplatí, vsetínský bek Šimon Jenáček zase roste a v posledních sedmi prvoligových zápasech ohromil bilancí 1+7.

Dvaadvacetiletý Jenáček je aktuálně se čtrnácti body z 25 utkání šestým nejproduktivnějším obráncem soutěže. V počtu primárních bodů (11) je dokonce třetí.

Už to samo o sobě je působivé. Při detailnějším pohledu do Jenáčkových statistik ovšem jeho dosavadní výkony vyčnívají ještě víc. 

Na Vsetíně má letos ice time 17:40, což je mezi tamějšími beky až pátá nejvyšší hodnota, a mezi první volby trenérů nepatřil ani ve speciálních týmech. To se – vzhledem k jeho famózní formě – postupně mění, v posledních kolech Jenáčkův už ice time pravidelně přesahoval dvacet minut. I nadále však Jenáček zůstává v přepočtu produktivity na čas mezi prvoligovou špičkou.

V rovnovážném stavu získal celkem deset bodů a je na děleném prvním místě v Chance lize.

V rovnovážném stavu získal celkem deset bodů a společně se znojemským Janem Bartkem je na děleném prvním místě v Chance lize. S 1,67 získaným bodem za 60 minut je potom druhý za pardubickým Karlem Nedbalem.

Nutno říct, že Jenáček jde produktivitě naproti. Na branku sice vystřelil "jen" 52x (19. místo mezi prvoligovými beky), hned osmnáct jeho pokusů ale bylo ze slotu – žádný jiný obránce se do nebezpečného prostoru netlačí tolik jako on.

Žádný jiný obránce se do slotu netlačí tolik jako on.

Jenáček opravdu rád podporuje útok, to se ví od jeho nováčkovské sezony, současně ale výborně brání. Ve statistice +/- je s hodnotou +10 šestý nejlepší mezi prvoligovými beky. S ním na ledě pak Vsetín při hře 5 na 5 inkasuje jen 2,00 gólu za 60 minut (lepší je v tomto ohledu na Vsetíně už jen defenzivní specialista Michal Hryciow). Trenéři se navíc na Jenáčka můžou spolehnout i ohledně disciplinovanosti, dosud totiž od rozhodčích dostal jen šest trestných minut.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz