Hokejistky rozlítil gól z ofsajdu! Každý to viděl, říká Studentová

Foto: TSN

(PLYMOUTH, od našeho zpravodaje) Sedm minut před druhou přestávkou možná stálo české hokejistky definitivu záchrany. Švýcarky sice rozhodly zápas až v prodloužení, ale už v prostřední části dvěma góly otočily skóre a sebraly národnímu týmu vítr z plachet. Obě branky vyvolaly v českém táboře velkou vlnu nevole.

Zejména ta první na 1:1 (na snímku). Český tým propadl v útočném pásmu a Švýcarky se vydaly do přečíslení, které měla zastavit čárová rozhodčí. Než totiž Nicole Bullová dostala puk od Staenzové a vymíchala Kláru Peslarovou do prázdné brány, své spoluhráčce přejela modrou čáru do ofsajdu. Česká střídačka na to okamžitě upozorňovala, teprve potom na světelných tabulích proběhly opakované záběry. Není divu, že trenéři byli v tu chvíli rozpáleni doběla!

Na neregulérní branku se podívejte v čase 2:00:

Být to v NHL, mohli by si vzít výzvu a situace by se musela přezkoumat u videa. Však se na tuhle možnost ptali i někteří místní žurnalisté. Na turnajích Mezinárodní hokejové federace to ale možné není a na základě záběrů v hale rozhodčí samozřejmě nemohly branku odvolat.

„Jsem hodně nespokojený s tím, co se tady dělo. První gól jsme dostali z ofsajdu, druhý po faulu,“ obrací se Jiří Vozák i k momentu těsně před koncem druhé třetiny, kdy Lara Stalderová šťastně skórovala na 1:2. Na pravé straně ji nemohla kvůli střetu se Švýcarkou dobruslit Klára Hymlárová.

Češky sice zkraje třetí třetiny ještě vyrovnaly, ale porážka v prodloužení je oprávněně dost mrzela. „Samozřejmě nás to mrzí. Samy víme, že jsme byly lepší, a že určité góly nepadly právem. Viděli to asi všichni v hale, bohužel to neviděly rozhodčí. Musíme se s tím vypořádat a jít dál, semknout se zítra vyhrát,“ říká Simona Studentová, jež byla u úvodní švýcarské trefy na ledě.

Češky padly v prodloužení, o záchraně rozhodne třetí duel »

Národní tým měl ale v průběhu zápasu víc šancí než soupeř, tenhle zápas měl i přes pocit křivdy dřív nebo později zvrátit na svou stranu. „Šance byly, ale myslím, že i na druhé straně. Fakt si myslím, že ty góly nepadly právem,“ opakuje česká útočnice. „Bylo to hodně nahoru dolů, pěkný zápas. Měli jsme víc šancí, měli jsme dát gól. Měli jsme na to, abychom daleko dřív rozhodli, ale bohužel se nám to nepodařilo,“ komentuje hlavní kouč neefektivitu v koncovce.

Divácky atraktivní duel se hrál i navzdory tomu, že oba soupeři už za sebou mají spoustu příběhů a svoji hru mají navzájem dokonale přečtenou. Na mistrovství se potkali potřetí, za celou sezonu už pošesté! „Vždycky se najdou maličkosti, uděláme nějaké chyby. Musíme si o nich říct, ukázat si je, abychom se poučily pro další zápas,“ odmítá Studentová, že by se už hokejistky neměly na co zaměřovat.

O vyrovnání série nakonec rozhodlo až prodloužení, ve kterém Švýcarky na ledě převládaly. Mohla za tím stát i hra na tři útoky, a tím pádem docházející síly? „To bych si nemyslel. Spíš jsme to hráli špatně, nedrželi jsme kotouč,“ reaguje Vozák.

„Snažíme se s holkama držet pospolu. Jdeme za tím, chceme vyhrát, nechceme to vzdát. Když nemáte sílu a někdo vás podpoří, samozřejmě vám to pomůže,“ burcuje Simona Studentová.

Teď už nezbývá než věřit, že česká reprezentace urve záchranu v rozhodujícím třetím zápase. „Ano, věřím tomu. Strašně moc,“ dodává.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz