Hrabal vzal prohru na sebe, Nory téměř vynuloval. Rychlý turnaj, říká

Michael Hrabal | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

(GÖTEBORG, od našeho zpravodaje) Připsal si dvacet zákroků, dvakrát mu pomohla i tyčka. Michael Hrabal zásadně přispěl k výhře Česka zejména v první polovině utkání. Odrazit se potřeboval s celým týmem i on. Před soubojem s USA získal zpátky sebevědomí a pustil jediný puk, který byl těsně před ním tečovaný.

„Zápas se Slovenskem bych klidně vzal na svoje záda, ty góly se daly chytit. Mohlo to být určitě lepší z mé strany. Ale je to rychlý turnaj a je důležité to hodit za hlavu. Co bylo, bylo,“ promluvila česká jednička po výhře 8:1.

„Ovlivnit můžu hlavně svůj výkon, takhle mám nastavenou mysl do dalších zápasů. Můžu týmu pomoct na ledě i mimo něj. A důvěra trenérů? Pro moje sebevědomí znamená dost. Jsem za ni šťastný a snad jsem ji splatil,“ věří Hrabal.

Trenér Augusta jej přitom po výprasku od Slovenska bránil, ze šesti inkasovaných branek by podle něj jiní brankáři nechytili o moc víc. Částečně kvůli spoluhráčům, částečně kvůli smůle ale zkrátka Hrabalovi premiéra na MSJ 2024 nesedla.

V první třetině proti Norsku ale podržel národní tým třináctkrát, dvakrát mu pomohla i tyčka. „Štěstí přeje připraveným. První tyčka byla po teči, druhá ze clony před brankou. Beru to tak, že to patří k hokeji. Tyčka je vlastně minutá brána, takže se hraje dál.“

Patrik Augusta ale zmiňoval, že tíha utkání byla na českých juniorech znát. Věděli, že jsou favority a potřebují bezpodmínečně bodovat.

„Neřekl bych, že jsme cítili nervozitu. Spíš to bylo o tom, že se musíme oklepat ze zápasu se Slováky. Do zápasu jsme vstoupili dobře, pak nám to tam spadlo a obrátilo se vše v náš prospěch.“

 Češi zvládli tři oslabení po sobě a sami naopak v početní výhodě celkem třikrát udeřili. „Bylo to klíčové. Je to turnaj přesilovek, rozhodují zápasy. My jsme je ubránili a pak se v nich rozstříleli,“ ocenil Hrabal, který ale musel nadále držet pozornost.

„Snažil jsem se zahřívat a zůstat hlavou v zápase. Občas měli Norové nebezpečný protiútok, takže jsem se soustředil maximálně,“ popisoval odchovanec Hvězdy a Sparty působící v americké univerzitní lize NCAA. 

Pomáhal často i hlasivkami. „Během zápasu na spoluhráče mluvím dost, pomáhá mi to se udržet ve hře. Věřím, že to prospívá i klukům,“ podotkl Hrabal. „Jsem rád, že se kluci rozstříleli. Jen to přenést do dalších zápasů.“

Třeba v pátek proti USA? „Některé kluky tam znám, víme, že jde o dobrý, rychlý ofenzivní tým. Určitě to bude náročné, musíme držet pospolu, přesilovky budou hrát velkou roli. Potřebujeme hrát bez faulu, to je celkově náš problém.“

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz