Hráči NHL na olympiádě? McDavida zneklidňuje potenciální pětitýdenní karanténa

Foto: nhl.com

16. prosince 2021, 16:01

Matěj Hodoval

Měl to být po delší době opravdový hokejový svátek, na olympijský turnaj do Pekingu se totiž původně chystala elita z NHL. Jenže vzhledem k situaci ve světě a opatřením, která plánují v Číně, je tato varianta každým dnem méně pravděpodobná.

V hlavním městě Číny začínají olympijské hry 4. února. Na programu pochopitelně nechybí ani hokejový turnaj, který měli obohatit hráči z NHL. Jenže to stále není tak úplně jisté, naopak od tohoto nápadu začínají za mořem couvat.

Pokud totiž vyjdou sportovci dva pozitivní testy v rozmezí čtyřiadvaceti hodin, čeká ho karanténa od jednadvaceti dnů až do pěti týdnů. A to by pochopitelně byla pro hráče NHL obrovská rána, vždyť olympijská pauza v zámoří končí 23. února.

„Bude to opravdu nejistá situace. Zatím jsme nedostali tolik informací, navíc je tam ta možná pětitýdenní karanténa,“ řekl médiím Connor McDavid, jedna z největších hvězd, na kterou se pod pěti kruhy těšili.

„Zatím jsme nedostali tolik informací."

Právě edmontonská superstar už má na soupisce jisté místo vedle kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho a zadáka Golden Knights Alexe Pietrangela. Rovněž poslední jmenovaný považuje svou účast stále za nejistou. „Je to hodně zneklidňující, pokud to tak opravdu bude, když tam pojedete,“ komentuje strašák v podobě zmíněné karantény.

„Je to hodně zneklidňující, pokud to tak opravdu bude."

Vedení NHL má čas do 10. ledna odřeknout svou účast na olympiádě bez jakékoliv finanční pokuty.

„Jsem stále ten, který chce na olympiádu jet. Na druhou stranu se ale chceme ujistit, že to bude pro všechny bezpečné. Pro všechny sportovce, nejen pro hokejisty,“ dodává McDavid.

Situaci vůbec nepomáhá ani koronavirová situace v lize. Naposledy přibylo do karantény mužstvo z Calgary, pozitivních testů přibývá stále více a více. Vedení soutěže tak má na programu schůzku s lékaři, aby se situaci pokusilo co nejdříve vyřešit.

Foto: nhl.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz