Hradec posiluje obranné řady, na východ Čech míří Američan Newton

Foto: mtv.fi

4. října 2016, 15:49

Adam Bagar

Hradecké vedení hlásí zajímavou posilu do zadních řad, dres Mountfieldu bude nově oblékat americký zadák Jake Newton, který naposledy působil v nejvyšší finské soutěži. Aktuálně devátý tým extraligové tabulky s ním podepsal smlouvu do konce probíhající sezony, k celku kouče Václava Sýkory by se měl Newton připojit už na čtvrtečním tréninku.

"Už před startem sezony jsme hledali beka do přesilovky. Počítali jsme s Blažem Gregorcem, o němž jsme věděli, že je hrál už v předchozím působišti. Využili jsme taky Standu Dietze, který ale ještě nemá tolik zkušeností. Pořád jsme tak hledali obránce do přesilové hry, dostali jsme reference na Jakea a rozhodli se pro jeho angažování," sděluje k příchodu osmadvacetiletého zadáka hlavní trenér Sýkora.

Vytáhlý a důrazný hokejista naposledy působil ve finském klubu Vaasan Sport, kde v uplynulé sezoně nasbíral v 58 střetnutích na beka slušných 24 bodů za devět branek a 15 nahrávek, další bod pak přidal ve dvou kláních play off. "Ve Finsku si plnil roli přesilovkového hráče a podle referencí, které jsme na něj dostali, to byl typ hráče, který jsme hledali," pokyvuje spokojený kouč na adresu amerického hokejisty.

"Je to urostlý, pohyblivý obránce s velmi dobrým bruslením, hra na puku je jeho silnou stránku."

"Je to urostlý, velice dobře pohyblivý obránce s velmi dobrým bruslením. Hra na puku je jeho silnou stránkou," doplňuje Václav Sýkora. Jake Newton má zkušenosti jak s evropským, tak i zámořským hokejem. Prošel tam juniorskými a nižšími soutěžemi, na kontě má dokonce necelou stovku startů ve farmářské AHL. Ovšem z posledních čtyř ročníků strávil hned tři na evropském kontinentu, a z toho dva v italských soutěžích.

Nová posila Mountfieldu by měla do Česka přiletět už ve středu a o den později se zapojit do tréninku pod taktovkou Václava Sýkory. Ten tak má ve svém kádru k dispozici neuvěřitelných jedenáct cizinců, už dříve tamní vedení pod Bílou věž přivedlo Američana Ryana Potulnyho, Lotyše Andrise Džerinše, Slovince Blaže Gregorce nebo slovenské hokejisty Martina Baču, Patrika Rybára a Martina Štajnocha.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz