Hudáček okoukal fintu na YouTube: Dřív mi to ale nevycházelo

Libor Hudáček | Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Oceláři postupují do semifinále Tipsport extraligy. Spartě dali pět gólů a ukončili ji sezonu. A jejich třetí gól byl doslova nádherný – vstřelil jej Libor Hudáček s hokejkou mezi nohama.

Třinec po roce zastavil Spartu, tentokrát už ve čtvrtfinále. I přesto, že Sparta měla v kádru jména reprezentantů, na úřadující mistry znovu nestačila. Oceláři od začátku dominovali, dali jednu branku v první třetině, druhou přidali ve druhé a už to jelo. Jednu z nejkrásnějších tref, která se s největší pravděpodobností objeví ve Zlaté helmě, bude ta od Libora Hudáčka.

Co byste k ní řekl?
Takový gól jsem dal, tuším, naposledy v sedmnácti, ještě ve Spišské Nové Vsi. Je to hrozně dávno.

Podobné kličky kdysi udělali třeba Robert Kysela nebo Marek Malík. Měl jste nějaký svůj vzor?
No jasně. Na YouTube jsem se díval v době, když tu ještě ani nebyli mladíci typu Trevor Zegras a podobně. Z toho pohledu jsem věděl, kdo to dřív udělal. Pak jsem to jednou zkusil i já, ale následující roky mi to nevycházelo. Upustil jsem tedy od toho. Až dneska mě to napadlo a vyzkoušel jsem to.

Když se to udělá dobře, tak asi brankář nemá šanci.
Měl lapačku dost nízko. Měl jsem štěstí, že to šlo nahoru pod tyčku.

Jak vlastně člověka taková klička napadne?
Je asi jedno, kdy a za jakého stavu. Nevím ani, jaký byl tou dobou výsledek. Prostě mě to napadlo a udělal jsem to tak, jak jsem si přál. Věděl jsem, že mě bude brankář číst a že si bude myslet, že to zkusím bekhendem, ale já jsem zvolil jinou variantu.

Byl to risk?
Nejspíš ne. Kdybych to nedal, tak co? Bylo by to 3:1...

Byli jste pak i díky tomu ve třetí třetině v euforii?
Jasně. Každá branka je úžasná a dodá týmu skvělý pocit. Sparta ale hrála dobře, stejně jako my. A víte, jak to je: padne jeden, dva odražené góly a už by bylo drama. Naštěstí se tak nestalo. Nevím, jestli se dá úplně říct, že v sérii byla Sparta favoritem. Musím ale říct, že skončila lépe v základní části. My jsme si na ni každopádně věřili a věděli jsme, co máme očekávat. Říkali jsme si k tomu něco v kabině a ukázali jsme charakter.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz