I přes prohru jsme hráli celkem dobře, myslí si střelec jediné kladenské branky Miloslav Hořava

13. září 2013, 21:33

Miloš Dvořák

Rytíři se se Slavií loučili v minulé sezóně neúspěšnou čtvrtfinálovou sérií a dnešním výsledkem na ní jakoby opět navázali. Kladno mělo sice první třetinu více ze hry, postupem času se ale hosté aklimatizovali a šli do vedení, když se krátce po polovině utkání ujala Krenželokova teč. Domácí se prosadili až tři minuty před koncem zápasu, kdy už za dvoubrankové ztráty si první letošní kladenský gól připsal Miloslav Hořava (na snímku).

Ten u střely odražené od zadního mantinelu překvapil slávistického beka a poslal puk pod horní tyčku. V závěrečném tlaku měl na holi vyrovnání Tenkrát, ale naopak do prázdné brány pečetili výsledek hosté. Hořavova trefa tak v úvodním kole zůstala v kladenských barvách osamocena, nicméně slušně zaplněný kladenský stadion vyprovázel nakonec své borce potleskem.

V prvním utkání přišla porážka, na ledě to přitom ale zase tak špatně nevypadalo?
"Hráli jsme docela dobré utkání, bylo to o prvním gólu. Ten dali první oni a my jsme gól dali už příliš pozdě. Šance jsme nějaké měli, ale prostě jsme ho nedali. Takový je hokej."

Souhra v první pětce ještě asi nebyla stoprocentní?
"Tak je to první zápas. Ale měli jsme dát aspoň jeden gól z přesilovky. Ty se nám moc nevyvedly, ale věříme, že s postupujícími zápasy to bude lepší a lepší. Hlavně že už začala liga, to trénování nás zase tolik nebaví, hodně jsme se na to těšili. Sice jsme to začali prohrou, ale podle mě jsme hráli docela dobře."

První a třetí třetinu jste Slavii často přehrávali, co se ale stalo v té druhé?
"My jsme věděli o jejich výborné obraně. Také jsme na ně neměli ani jedno přečíslení, oni jich měli několik. Hrajou opravdu dobře dozadu, ale my musíme i tak dávat více gólů."

Co tedy chybělo, abyste dali více gólů?
"Šancí tam pár bylo, ale stále nám puk skákal kolem brány. My ale máme dobré mužstvo a góly nám tam začnou padat."

Při Vaší brance jste asi obránce Šticha docela překvapil?
"Já jsem doufal, že tam na mě trochu zapomene. Myslím, že byl překvapený, když jsem mu nadzvedl hokejku a hlavně že jsem rychle vystřelil. To podle mě nečekal ani on, ani gólman."

Šance na vyrovnání ale v závěru přeci jen ještě nějaké byly, že?
"Měl tam šanci Tenky, když si to stáhnul do bekhendu. Tam to gólman nějak vytáhl."

Jaké byly pokyny za stavu 1:2, když jste šli na hru bez brankáře?
"Nic extra, v první řadě vyhrát puk a pak ho dotlačit do brány."

Na pozici beka vás v první lajně podpořil Tomáš Kaberle, kolik jste stihli společných tréninků?
"Myslím, že jenom dva. Ale Tomáš je neuvěřitelný hráč, ten kdyby vylezl z letadla, může rovnou hrát."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz