Jako domeček z karet! Covid mají i Slovák či švédský fantom

Foto: iihf.com

30. prosince 2021, 19:53

Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Z dějiště již ukončeného mistrovství světa přicházejí další neblahé zprávy. Testování odhalilo covid-19 u dalších sedmi účastníků turnaje!

Můžeme mít jakýkoli názor na netěsnící bublinu, kterou letos vytvořili v Edmontonu a Red Deeru pořadatelé. Jedno je ale nepopíratelným faktem.

Středeční rozhodnutí o zrušení zbytku šampionátu bylo v danou chvíli ne nejlepším, ale jediným správným a možným.

Ve čtvrtek totiž dorazily výsledky testů z předešlého dne, a jejich výsledky jsou alarmující.

Po jednom nakaženém členovi výpravy – tedy buď hráči, nebo někomu z realizačního štábu – hlásí týmy Kanady, Ruska, Německa a Slovenska. Dva pozitivní mají Švédové. A covid dostal i jeden z rozhodčích!

Přidejte k nim dříve známé případy – Švýcara Simona Knaka, někoho z Američanů, Rusů a jednoho z Čechů. To už je pořádný průšvih... „Pokud by nebylo rozhodnuto o ukončení turnaje, kontumovaly by se další a další zápasy,“ podotkl zcela správně na Twitteru expert kanadské televizní stanice TSN Darren Dregger.

Třeba Slováci nebo Němci se přitom po ukončení turnaje dojemně loučili na ledových plochách v Red Deeru, respektive Edmontonu. Teď by jim tohle loučení mohlo pěkně zhořknout...

Všichni zmínění musí podle informací Mezinárodní hokejové federace zůstat v karanténě minimálně deset dnů, než se budou moci vrátit domů!

Podle Boba McKenzieho z TSN vyšlo organizátorům z celkového počtu více než 8500 testů 34 pozitivních výsledků.

Po švýcarském kapitánovi byla také odhalena identita dalšího pozitivního. Ruské zdroje ve středu neoficiálně hovořily o Matveji Mičkovovi, dnes ale dokonce sám klub ze švédského Lulea informoval o tom, že covid dostal jeho brankář Jesper Wallstedt.

O trofej pro nejlepšího gólmana turnaje tak nezabojuje, ale po senzačním výkonu proti Slovákům zase potvrdil, že chytne všechno...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz