Je to na nás, nikdo jiný nám nepomůže, ví Bruslař Šmerha. Slavia ho nakopla

Tomáš Šmerha a Matej Tomek | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Přímý střet s tabulkovým soupeřem vyzněl lépe pro litvínovskou Vervu, která se po těsném vítězství 2:1 bodově dotáhla na Bruslaře. A situace na konci extraligové tabulky tak zůstává stále pořádně zamotaná.

Přitom první třetina by dala tušit, že půjde o velmi atraktivní duel. Hrálo se nahoru dolů, k vidění byla velká řádka osobních soubojů a padly v ní také tři branky. Nakonec, jak se ukázalo, to ale také byly všechny trefy, které páteční zápas nabídl.

Gólový účet otevřel litvínovský Patrik Zdráhal, který využil přesilovou hru. Vedení ale Vervě nevydrželo dlouho, Bruslařům totiž vyrovnání zařídil Tomáš Šmerha, který si sjel po levém křídle a prostřelil Mateje Tomka.

Jenže to bylo z pohledu Mladé Boleslavi vše. Litvínov si v čase 11:11 vzal vedení zpět a stanovil tak konečné skóre zápasu na 2:1 pro hosty. Branku navíc zkoumali rozhodčí na základě trenérské výzvy, kterou si domácí štáb vzal kvůli postavení hostujícího hráče v brankovišti. Diskutabilní moment ale rozhodčí po prověření na videu nakonec uznali a Litvínov tak slavil gól. Vítězný.

Pro Boleslav, stále myslící na play off, je prohra velkým zklamáním. Bodovat potřebovala. „Ztratili jsme zápas. Šancí na to, abychom to zlomili, jsme měli dost. Nic jsme neproměnili,“ litoval po utkání jediný střelec z řad domácích, útočník Tomáš Šmerha. Bruslaři si nepomohli ani v přesilovkách, k dispozici měli hned čtyři.

„Už to asi není náhoda, trápíme se gólově celou sezónu. Ale stále na tom musíme pracovat, protože to pořád máme ve svých rukou,“ líčí po zápase mladoboleslavská pětapadesátka. Přitom střeleckých příležitostí měli domácí více než dostatek, téměř čtyřicet. I tak to nestačilo.

Do konce základní části zbývají odehrát poslední tři kola a ve hře je stále devět bodů. „Pořád to máme ve svých rukou. Je to na nás. Když budeme bodovat každý zápas, play off uděláme. Nikdo jiný nám nepomůže,“ komentuje Šmerha napjatou situaci v tabulce. „Koukat pod sebe je blbost. Když půjdeme zápas od zápasu, uděláme body, tak tam jsme,“ věří.

Dá se v prohraném zápase hledat nějaké pozitivum? Možná. Vzájemné zápasy s Litvínovem mají Středočeši lepší. V případě rovnosti bodů na konci sezony by Bruslaři získali díky lepšímu vzájemnému skóre lepší pozici. Otázkou ale zůstává, zda k tomu vůbec dojde.

„Pro nás je to pořád porážka. I kdyby to skončilo 0:7, nebo jen o gól, pořád je to prohra a my neudělali ani bod. Těžce se to kouše, ale v neděli máme další zápas a potřebujeme přivézt z Hradce Králové body,“ soukal ze sebe Šmerha těžce.

Pro něj osobně je to náročná sezona. Začal ji v extralize v Boleslavi, ale poté vypadl ze sestavy a v listopadu dostal šanci v pražské Slavii. „Nějak se s tím peru. Když jste v extralize, chcete ji hrát. Ale než abych nehrál tři týdny, byl jsem rád, když přišla možnost hrát za Slavii,“ vysvětluje Šmerha.

Boleslav čeká těžká šichta: Hradec, Plzeň a Třinec

„Slavia mě nakopla a pomohla mi. Hrál jsem hodně, trenér mi důvěřoval. To je to, co potřebuju. Je to pro mě důležité. Tím se dostanu do tempa a začnu si víc a víc věřit,“ říká na adresu prvoligového klubu, ve kterém letos odehrál dvanáct zápasů se ziskem 13 bodů (4+9). „Teď jsem ale tady a chci pomoct týmu co nejvíc,“ uzavírá.

Mladou Boleslav do konce základní části čekají duely s Hradcem Králové, Plzní a Třincem. Tedy nic lehkého. A pokud chce play off, musí v těchto zápasech nutně bodovat. Soupeři, kteří jsou v tabulce stále pod ní, jsou na dostřel a ztrácejí jen čtyři, respektive pět bodů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz