Jezdíme moc okolo. A podřizujeme se soupeři, štve Hertla

Foto: Jan Beneš, Český hokej

24. května 2022, 23:03

Marek Hedbávný

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Dva zápasy a jen jeden vstřelený gól. Čeští hokejisté musí před play off přemýšlet, jak zvýšit efektivitu střelby.

„Musíme se víc tlačit do brány, jednoho hráče zaparkovat před bránu, víc střílet a posbírat nějaké takové góly," navrhuje útočník Tomáš Hertl.

„Puk sice máme a jsme v útočném pásmu, pak ale hrajeme moc okolo. Nic z toho potom není..." ví Hertl. „Musíme raději udělat bordel před bránou, dostat se k nějaké dorážce. Když to totiž v dnešním hokeji gólman vidí, tak to prostě chytí."

„Kolikrát moc vymýšlíme, možná i v té přesilovce," pokračuje sebekriticky. „Chce to začít dvěma, třemi střelami a ono se to potom otevře."

„Musíme do toho vlétnout od začátku a na nic nečekat," velí proto před čtvrtečním čtvrtfinále s Německem. „Na tomhle turnaji jsme kolikrát čekali, co udělá soupeř, místo toho, abychom my vletěli na něj. Často jsme se podřizovali soupeři. Musíme hrát agresivněji."

Očekává se, že v zápase s Německem budou mít Češi víc ze hry. Papírová kvalita by měla být na jejich straně. „Hrají fyzický hokej. Mají tam navíc pár top hráčů: třeba obránce Seidera," vypráví Hertl o německém týmu.

„Bude to fyzicky hodně náročný hokej," očekává Hertl. „Věřím v to, že když budeme hrát tak, jako jsme hráli tady při našich lepších zápasech, máme lepší tým."

Němcům ale hraje do karet, že dobře znají led a zázemí helsinské arény. Zato Češi přijedou do hlavního finského města až ve středu večer.

„Na to se vymlouvat nemůžeme. Má to takhle víc týmů," říká o českém stěhování na čtvrtfinále. „Musíme zregenerovat a připravit se na to."

„Teď už se nikdo nemá na co šetřit. Jde do tuhého a musíme ze sebe vydat všechno," hlásí Hertl před zlomovým soubojem šampionátu. „I když třeba zrovna něco nepůjde, každý aspoň musí blokovat střely a dohrávat hráče. A kdo se bude cítit dobře, tak toho musí využít. Musíme tahat za jeden provaz, takhle vyhrajeme."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz