Jiříček může naplno trénovat. MS? Teď musím pořádně zamakat, hlásí

David Jiříček | Foto: Jan Beneš, Český hokej

5. května 2023, 12:51

Josef Prášek

Minulý týden ve Vídni odstoupil David Jiříček z utkání proti Rakousku, i pár dní poté cítil bolest v boku. Do čtvrtečního utkání proti Finsku nenastoupil, o den později už ale trénoval naplno a byl i součástí přesilovky.

„Doufám, že už je to v pořádku. Už můžu trénovat na sto procent. Věřím, že budu připraven do sobotního zápasu," líčí samotný Jiříček, který se vrátil i k momentu, který ho poté limitoval.

„Byl to čistý náraz. Chtělo to čas na zotavení. A snad už toho času byl dostatek," dodává hráč Columbusu, který byl nejproduktivnějším obráncem svého týmu v AHL. Za Cleveland Monsters zapsal 38 bodů.

Trenéři reprezentace tak věří, že mladý bek bude moct pořádně zabojovat o účast na světovém šampionátu. Přeci jen jeho přednosti v ofenzivě a přesilovkách by se velmi hodily.

„Trochu jsem se bál, aby to neohrozilo můj boj o nominaci. Bolelo to ze začátku hodně. Ale kluci mě dali dohromady, za to jim patří velký dík," ví Jiříček

„Doufám, že už je to v pořádku. Už můžu trénovat na sto procent."

Bude hrát v obou víkendových zápasech? „To není otázka na mě. Chci hrát, ale musím si to vybojovat." 

Ve čtvrtek už byl součástí přesilovky, kde s ním byli Roman Červenka, Lukáš Sedlák, Jiří Černoch a Michael Špaček.

„Jsem rád, že si je mohu vyzkoušet vedle takových hráčů. Snad se prosadíme," věří 19letý mladík. 

„Trochu jsem se bál, aby to neohrozilo můj boj o nominaci. Bolelo to ze začátku hodně. Ale kluci mě dali do kupy."

Nicméně právě ve čtvrtek početní výhody nebyly od národního týmu zas tak povedené. Lépe řečeno, žádná z šesti možností nebyla proměněna.

„Šance v nich ale kluci měli, ale nic nepadlo. Snad si góly šetříme na důležitější chvíle. Do šampionátu už nezbývá moc času. Musíme je ještě pilovat," je si vědom. 

Jeho parťáci ve čtvrtek byli kousek od cenného obratu, ale v poslední minutě Finové srovnali a v prodloužení nakonec slavili.

„Ve třetí třetině jsme hráli velmi dobře. Škoda, že to neskončilo vítězně. Ale radši teď než na mistrovství," přiznává Jiříček, který tak celý zápas musel sledovat z tribuny. 

„Byl jsem tam trochu nervózní. Přišla spousta diváků, miluju hrát za národní tým," hlásí. 

„Musím poslední dva dny pořádně zamakat. Pak se uvidí."

V neděli po utkání se Švýcarskem bude oznámena finální nominace. Vypadá to, že Jiříčka by snad zranění nemělo už limitovat a jeho letenka do Rigy by tak mohla být o něco blíže.

„Musím poslední dva dny pořádně zamakat. Pak se uvidí. I když člověk přijede ze zámoří, rozhodně nemá nic jistého. Evropské soutěže znám moc dobře, mají výbornou úroveň. Máme tu výběr toho nejlepšího, takže kvalita tu rozhodně nechybí," zakončuje.

David Jiříček

David Jiříček | Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz