Jordán o dni volna i ztrátách: Složitá situace, ale třeba nás to víc semkne

Michal Jordán | Foto: Markéta Křížová

17. května 2023, 13:49

Adam Bagar

(RIGA, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté se po dni úplného volna vrátili do tréninkového procesu. Stále je však trápí zranění, ve středu na marodku přibyl také ofenzivní tahoun Lukáš Sedlák. „Je to pro nás složitá situace,“ přiznává obránce Michal Jordán.

Zatímco s Filipem Chlapíkem už to vypadá nadějně, Filip Chytil na středečním tréninku v hale Daugava scházel. Podobně jako Lukáš Sedlák, který v zápase s Lotyšskem utrpěl zranění v dolní části těla, a není zatím jasné, zda se do turnaje ještě vrátí.

„Už se to táhne od přípravy. Pár zranění nás potkalo při tréninku, pár v zápase. Prostě se to letos sešlo. Je to složité, ale takový je někdy sport. Musíme se s tím poprat. Ale zase se třeba tým víc semkne a budeme hrát opravdu jeden pro druhého,“ hlásí Jordán.

Češi stmelovali partu už v úterý, kdy úplně vypnuli od hokeje. „Program je opravdu nabitý a utkání jdou rychle za sebou, takže jsme to uvítali. Minulý rok jsme dva zápasové dny volna neměli, určitě je to příjemné na den vytěsnit hokej z hlavy,“ ví 32letý zadák.

Se spoluhráči navštívil lázně v Jurmale, večer pak byla na programu společná večeře. „Bylo to fajn. Lázně byly krásné, poté jsme se prošli taky po pláži. Ale do Baltu jsme nešli, možná příště,“ směje se Michal Jordán, kterému v úterý ani nevadilo horší počasí.

„Je to složité, ale takový je někdy sport. Musíme se s tím poprat. Ale zase se třeba tým víc semkne a budeme hrát opravdu jeden pro druhého.“

„Myslím, že bylo perfektní. Kdyby bylo pěkně jako v minulých dnech, tak ne každý by chtěl jít do wellnessu. Spíš bychom se asi chtěli projít po městě. Bylo ideální, že nepršelo. Nemuseli jsme se cítit špatně, že je venku krásně a my jsme zavření,“ dodává Jordán.

Národní tým má po úvodních třech vystoupeních na kontě sedm bodů, po porážce s Lotyši má však co napravovat. „Každý tady může porazit každého. Devět bodů by bylo daleko lepších, ale sedm není špatných. Je to dobrý start, všechno máme ve svých rukou.“

„Devět bodů by bylo daleko lepších, ale sedm není špatných. Je to dobrý start, všechno máme ve svých rukou.“

Už ve čtvrtek jej čeká Slovinsko, které prozatím na první body čeká při hrozivém skóre 2:13. Nic jiného než český triumf v základní hrací době nepřipadá v úvahu. „V úterý jsme si dobře odpočinuli, ve středu dobře potrénovali, tak věřím, že utkání zvládneme.“

Nejbližšího soupeře ale Jordán zatím načteného nemá. „Abych pravdu řekl, neviděl jsem tu jediný zápas. Příprava na Slovince ještě neproběhla. Ale hráče mají kvalitní, určitě to nebude lehký soupeř,“ doplňuje před duelem, jenž se odehraje ve čtvrtek od 16:20.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz