Jsme nejlepší tým v Evropě, těší hráčky. Německo? Nic nepodcenit

Foto: iihf.com

Švýcarky s českými hokejistkami držely v posledním utkání základní skupiny krok až do 35. minuty, pak ale Tereza Vanišová šikovně nastavila svoji brusli, svěřenkyně Carly MacLeodové přidaly druhou branku a bylo hotovo. Konečná výhra 6:1 zajistila českému týmu třetí příčku a ve čtvrtfinále vyzve Německo.

„Byl to super zápas. Jsem spokojená s tím, že jsme dokázaly vyhrát, a to jak proti Švýcarsku, tak první zápas proti Finsku, a že jsme si dokázaly, že znovu cílíme na příčku nejlepšího týmu v Evropě,“ těší Danielu Pejšovou a Tereza Radová se hned přidává: „Dokázaly jsme to hlavně samy sobě, že jsme nejlepší tým v Evropě a ukázaly jsme to i všem okolo.“

Češky do utkání nastoupily s velkou vervou a už po 37 sekundách se radovaly z gólu, pak ale Švýcarkám „darovaly“ vyrovnání v podobě dvojnásobné přesilovky. Definitivní odpor soupeřek tak zlomil až puk odražený od brusle Terezy Vanišové, který zaplul do švýcarské branky.

„Ukázaly jsme všem okolo, že jsme nejlepší tým v Evropě.“

„Trošku jsme bojovaly s koncovkou. Říkaly jsme si, že musíme chodit častěji do brány, tak jsem to jednou zkusila a ono se to ke mně odrazilo a padlo to tam,“ usmívala se Vanišová, která se podílela i na první české brance.

Individuální výkon útočnice první formace ale zvládla v závěru utkání zastínit o šest let mladší Natálie Mlýnková: nejprve přidala třetí branku a v posledních pěti minutách se prosadila ještě dvakrát, čímž zkompletovala hattrick. „Je úplně jedno, kdo ty góly dává, vyšlo to na mě, pak to zase vyjde na někoho jiného,“ nedělala z toho ale vědu.

Po jasné výhře už české hokejistky myslí hlavně na čtvrteční čtvrtfinále, ve kterém se utkají se sousedním Německem. „Sehrály jsme proti nim hodně zápasů během Euro Hockey Tour, takže víme, co očekávat,“ hlásí Pejšová.

Češky s Německem naposledy prohrály v listopadu v roce 2017, ale… Němky ve skupině B nepoznaly hořkost porážky a do čtvrtfinále tak půjdou v dobré náladě. „Nesmíme nic podcenit, soustředit se samy na sebe a hrát svoji hru. Každý zápas na mistrovství je těžký,“ ví Mlýnková.

„Nesmíme nic podcenit, soustředit se samy na sebe a hrát svoji hru.“

Svěřenkyně Carly MacLeodové spoléhají na své kvality, ale také na pomoc populárního Squirtla. „Je to náš talisman, ještě jsme ho teda úplně neprobudily. Myslím si, že čeká až na to čtvrtfinále a na ty medaile. Zatím je v polospánku,“ usmála se Radová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz