Kabina bez stropu? Slyšíme i soupeře, říká Zadina po prvním tréninku

Foto: Jan Beneš, Český hokej

18. května 2021, 15:55

Marek Hedbávný

Po dvou dnech samotky na hotelovém pokoji, kdy čeští reprezentanti kromě sledování Netflixu mohli dělat akorát tak kliky či sklapovačky, už národní tým trénuje.

„První trénink po volnu nikdy nebývá úplně perfektní. Tužší nohy trošku byly. Ale dostali jsme se do toho celkem rychle," říká útočník Filip Zadina.

„Nějak jsme to zvládli, rozjezdili jsme to a už jsme se pomalu začali připravovat na blížící se zápas. Všichni kluci byli naladění, chtěli trénovat a chtěli makat. Udělali jsme dobrou práci," myslí si posila z Detroitu.

Zadina trénoval po boku Tomáše Zohorny a Filipa Chytila, s nimiž odehrál i generálku. 

„Vyhovuje mi to. Jenom se Chýťa musí trochu přeorganizovat na křídlo a pak nám to bude šlapat," věří Zadina. „Na tréninku jsme měli nějaká cvičení a dávali jsme si to dobře do hole. S klukama mi to sedlo. Chceme být lajna, která bude hrát s pukem a bude chodit do útoku."

„Chceme být lajna, která bude hrát s pukem a bude chodit do útoku."

Od Zadiny se čeká, že bude střílet góly. Rozhodovat zápasy.

Ostatně ve dvou zápasech na Českých hrách se blýskl třemi brankami. „Je to určitě povzbuzující. Dodalo mi to zpátky střelecké sebevědomí," přiznává jednadvacetiletý kanonýr. „Rád bych ty góly dával i na mistrovství. Hlavní ale je, abychom vyhrávali jako tým."

Národní tým v úterý trénoval v Olympijském sportovním centru. Jde o provizorní řešení vzhledem k tomu, že Lotyšsko pořádá šampionát samo a ne společně s Běloruskem, jak bylo původně plánováno.

Je znát, že nejde o hokejovou halu.

Například tím, že chybí klasické šatny. Kabiny jsou od sebe odděleny pouze provizorními přepážkami a logicky jsou bez stropů. „To jsem nikdy nezažil. Je to něco nového. Mně to ale nijak nevadí," tvrdí Zadina.

„Je to jak na letišti," pokračuje. „Sedíme v kabině a slyšíme všechny kolem sebe. Když se hrají písničky, tak z toho pak vznikne takový mix."

„Je to jak na letišti. Sedíme v kabině a slyšíme všechny kolem sebe."

Na turnaji proto možná dojde k paradoxním situacím – o přestávce hokejového zápasu bude slyšet, co si v šatně říká soupeř.

Jestli je tam průvan od trenéra, nebo naopak klid...

„Každý mluví jiným jazykem, takže bychom potřebovali nějakého překladatele. Kabiny jsou pěkně namačkané na sebe, takže něco málo asi bude slyšet," potvrzuje Zadina.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym)

Zadina, jehož čeká debut na mistrovství světa, nicméně dodává: „Je to, jaké to je. My jsme tady kvůli jedinému cíli: vyhrávat zápasy. To, co je kolem toho, musíme skousnout a přijmout to. Musíme být pokorní."

„Stejně to není o hale, je to jen o našich hlavách. Jak se individuálně a týmově naladíme na zápas," burcuje před pátečním soubojem s Rusy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz