Kämpf po postupu: Skvělý pocit! Mistrovství si užívám, sezona byla náročná

Foto: Jan Beneš, Český hokej

27. května 2022, 8:09

Adéla Kvapilová

(HELSINKY, od naší zpravodajky) Sen o medaili pokračuje, čeští hokejisté ve čtvrtfinále zdolali Německo 4:1. Zápas ovládli hlavně díky třem využitým přesilovým hrám. Radost z postupu do semifinále David Kämpf rozhodně neskrýval.

Cesta nekončí, národní tým hraje dál. „Je to skvělý pocit. Jsme moc spokojení, že se nám povedlo vyhrát a zahrajeme si o medaile,“ říká po čtvrtfinálovém vítězství 4:1 nad Německem David Kämpf.

Pro 27letého centra je letošní šampionát debutový. „Mistrovství si moc užívám. Sezona byla náročná, ale jsem moc rád, že jsem tady a můžu týmu pomoci. O to víc mě těší, že se nám utkání povedlo,“ raduje se z postupu.

Přestože je výsledek jednoznačný, utkání rozhodně lehké nebylo. „Je jedno s kým hrajeme, všichni soupeři jsou kvalitní,“ sděluje útočník ve službách Toronta.

Česká reprezentace měla utkání ve své režii hlavně díky povedeným početním výhodám. „V přesilovkách jsme si pomohli třemi góly a díky nim jsme rozhodli zápas. Hráli jsme také dobře do obrany,“ dodává.

„V přesilovkách jsme si pomohli třemi góly a díky nim jsme rozhodli zápas.“

Německá ofenziva má silné formace, na turnaji se dařilo hráčům z NHL, nejvíce zářili Moritz Seider či Lukas Reichel. Speciální varování na nebezpečný německý útok ale neproběhlo. „Připravovali jsme se na mužstvo jako celek a vyplatilo se.“

Necelých deset minut před závěrečnou sirénou si západní sousedé střihli početní výhodu, ve které ještě zabojovali a odvolali gólmana. „Kluci měli dlouhé střídání, byli na ledě přes dvě minuty. Bohužel nám puk propadl. Naštěstí jsme přidali pojišťovací čtvrtý gól,“ zmiňuje trefu Jiřího Smejkala do prázdné klece. 

Čtvrtfinále odehrál národní tým ve helsinské Ice Hall aréně, která se nachází přibližně dvě hodiny od Tampere. „Přesun byl bez problému, byli jsme tu hned. Hala je sice starší, ale byla tady pěkná atmosféra,“ děkuje českým fanouškům za podporu.

„Přesun byl bez problému, byli jsme tu hned. Hala je sice starší, ale byla tady pěkná atmosféra.“

Nyní čeká na českou výpravu přesun zpět do Tampere, kde si zahraje semifinále. „Všechny týmy budou kvalitní a pokud chceme dojít do finále, musíme hrát proti každému,“ burcuje před dalším zápasem David Kämpf.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz