Kapitánův nájezd poslal Energii do předkola. Sotva jsem tam dojel, hlásí Skuhravý

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.,cz

Dvakrát doháněli energetici náskok soupeře, následně o svůj přišli. V bitvě o předkolo na rozhodnutí nestačilo základních šedesát minut, rozuzlení přinesly až nájezdy.

Ty rozhodl hned v první sérii karlovarský kapitán Václav Skuhravý. Po prohře Vítkovic, které padly také v nájezdech, si západočeský celek zajistil účast ve vyřazovacích bojích.

Po vítězství nad Hradcem Králové jste si zajistili předkolo play off. Jak to jako kapitán vnímáte?
Jsme za to rádi, hlavně kvůli fanouškům. Dlouho jsme tady play off ani předkolo nehráli, a tak jsme měli celou sezónu jediný cíl, který se nám teď splnil. 

V posledních zápasech se vám úplně nedařilo, inkasovali jste hodně branek. Nechytal Filip Novotný, vy jste nehrál. Myslíte, že váš návrat pomohl týmu k vítězství?
Nevím, jestli to nějak pomohlo. Proti Mountfieldu jsme ale hráli v první a třetí třetině dobrý hokej. Sice jsme tam dostali hloupé góly, ale hokej to byl hezký z obou stran. Určitě to byla zasloužená remíza. Nájezdy jsou pak loterie, komu to vyjde lépe.

Připravoval jste se nějak na svůj nájezd? Marek Mazanec totiž zmínil, že něco podobného od vás čekal.
Asi to čekal, protože jsem jel pouze rovně a sotva jsem tam dojel. Počkal jsem si, až udělá nějaký pohyb a vystřelil jsem. Měl jsem nějaká místa, kam jsem mířil.

Bude pro vás play off příležitostí k nostalgii? S Karlovými Vary jste zažil parádní bitvy.
Nostalgie asi ne. Každá sezóna se hraje od začátku a každá je jiná. V posledních letech to bylo bez play off, letos si to ale zasloužili hlavně ti fanoušci, kteří stále chodí a neustále nás podporují.

Lze tento ročník považovat za nejpovedenější, co se týče výkonu týmu?
Možná, že i ano. Je to i tím, že nám dorostli ti kluci, kteří hráli MHL a jsou teď ve střední generaci. Nějakou dobu tu už jsou, takže tým je déle pospolu. Což je pak důsledek toho všeho.

Do třetí třetiny jste zasáhl až ke konci na důležité střídání. Co se tam stalo?
Tohle bych nechtěl komentovat

Bylo to pro vás těžké i přes nějaký problém naskočit zpět do hry?
Před třetí třetinou jsme byli s trenéry domluveni, že to takhle dohrajeme.

Sestřih utkání K. Vary – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz