Kladno jedná s několika Kanaďany, nadále usiluje také o Petra Tona

Foto: hc-havirov.cz

1. července 2015, 15:37

Adam Bagar

Vloni jim to nevyšlo, když po velkém boji padli ve čtvrtfinále s jihlavskou Duklou, ale letos už se Kladno skutečně touží porvat o návrat mezi tuzemskou elitu. "Náš cíl je jasný, chceme se vrátit do extraligy," potvrdil krátce po domácím světovém šampionátu kladenský majitel Jaromír Jágr, ten ve spolupráci se sportovním manažerem Davidem Čermákem tvoří kádr pro novou sezonu první ligy, v níž by se v dresu Rytířů mohli představit dokonce nějací zámořští hokejisté.

"Jednáme s několika Kanaďany, ale potřebujeme je nejprve vidět tady, alespoň na čtrnáctidenní zkoušce," přiznává sportovní manažer David Čermák. "Chceme, aby byly spokojeny obě strany. Jak my, tak hráči. Musí se zde dobře cítit a seznámit se s cizím prostředím. Neradi bychom se dočkali toho, že se podepíše smlouva a pak se zde budou třeba trápit," dodává Čermák na klubovém webu Rytířů.

A zámořským hráčům by ve středočeském klubu mohlo vyhovovat rovněž kluziště, které patří k těm užším. "S kýmkoliv jsem mluvil, tak jsem rozměry kluziště dával k lepšímu samozřejmě," sděluje Čermák. Ten v Kladně zároveň působí jako asistent hlavního kouče Jindřicha Lidického, jenž by měl mít už od 20. července k dispozici většinu ze získaných posil pro následující prvoligový ročník 2015-16.

Ale například slovinský obránce Jurij Repe se už objevil v přípravě Kladna dříve, v rámci první fáze na suchu. "Zapojil se sice do přípravy, jeho příchod ale ještě není hotový. O hostování na příští sezonu jednáme s Třincem," hlásí Čermák, jenž už v minulých týdnech získal například Vítězslava Bílka či Lukáše Cikánka, kteří se tak shodně po roční přestávce znovu vrátili do svého mateřského klubu.

V souvislosti s Kladnem bývá často skloňováno také jméno produktivního útočníka Petra Tona. Ten naposledy působil v brněnské Kometě, s níž pořád jedná o novém kontraktu. Obrovský zájem o jednačtyřicetiletého hokejistu však mají i Rytíři. "Jsme pořád v kontaktu a stojíme o něj, ale musíme počkat, jak dopadnou jeho jednání s Brnem," uvědomuje si kladenský sportovní manažer David Čermák.

Rytíři nyní mají za sebou deset týdnů dlouhý dril, po kterém následuje zasloužené volno. Ale jen do pondělí 20. července, kdy se znovu sejdou na tamním stadionu a vstoupí do druhé fáze letní přípravy. "První přípravné utkání nás čeká v Plzni, ještě předtím ale sehrajeme duel při hokejbalové exhibici proti Alpiqu. Těšíme se. Bude to určitě zajímavé zpestření," zakončuje s úsměvem asistent Rytířů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz