Kometa se konečně nadechla. Sparta? Bude to zkouška, hlásí Pospíšil

30. září 2023, 9:00

Jakub Ruč

Kometa se poprvé pořádně nadechla. Na jednoznačnou domácí výhru proti Motoru se jí podařilo navázat na ledě posledního Kladna. Brněnskou skvadru opět nakopl energický Pospíšil, který měl prsty v prvních dvou gólech.

Pro Kometu se na Kladně jednalo o důležitou zkoušku – buď mohla potvrdit domácí výhru a dát zapomenout na deku z úvodních zápasů, nebo spadnout zpátky do depresivního bahna.

Brňané nakonec zvolili první možnost a daleko nebyli ani od čistého konta, Furcha prostřelil až v čase 56:21 Ticháček. „Chtěli jsme hrát zodpovědně. Myslím si, že až na ten poslední gól jsme to ukázali, chtěli jsme Dominikovi pomoct k další nule. Na celém týmu bylo vidět, že chce vyhrát zápas,“ chválí Pospíšil.

On sám nejprve v přesilovce přihrál Gazdovi na úvodní gól a v půlce zápasu přidal druhou trefu. Jako jeden z mála navíc vyčníval i při úvodních prohrách, čímž si vysloužil místo v první formaci, kde vystřídal stále strádajícího Holíka.

„Chtěli jsme hrát zodpovědně. Myslím si, že až na ten poslední gól jsme to ukázali."

Vedle Pospíšila najednou ožil i americký střelec Moses, jenž se nejprve proti Motoru konečně trefil a na Kladně přidal další bod za geniální pas v přečíslení právě na Pospíšila.

„Stále se hledáme. Já se snažím porozumět jeho stylu hry, což vidím i od něj. Steve je taková motorová myš. Hlavní je, že hodně komunikujeme. Po zápase se snažíme dívat i na videa. Pomáhá nám ale i Cingi (Lukáš Cingel, pozn. red.), který je nedílnou součástí lajny,“ hodnotí souhru slovenský bombarďák.

V Brně si dobře uvědomují, že Moses může být rozdílovým střelcem. Poslední dvě utkání nasvědčují, že by se bývalá opora helsinského Jokeritu mohla konečně nastartovat.

„Psychicky mu pomohl už zápas s Budějovicemi, kdy se poprvé trefil, to by každého hráče mělo nakopnout. My jsme ho v létě brali jako střelce, ale zatím se mu nedařilo. Teď už začíná bodovat, a to od něj přesně potřebujeme,“ hlásí asistent z brněnské střídačky Otoupalík.

Klíčem k bodům je pro Kometu i zdánlivě vyřešený problém s oslabeními. Minulý týden v Mladé Boleslavi v nich inkasovala hned šestkrát, zatímco následující dva zápasy ubránila devět z deseti.

„Oslabení bylo na tréninku velké téma. Chtěli jsme je zlepšit."

„Hlavní je zodpovědnost. Oslabení bylo na tréninku velké téma. Chtěli jsme je zlepšit a teď je vidět, že to i děláme. Když každý bude dělat správně svoji práci, tak to proti nám soupeři v přesilovkách nebudou mít jednoduché,“ uvědomuje si Pospíšil.

Předsezonní očekávání byla pod Špilberkem vysoká, aktuální deváté místo je pro Kometu stále neuspokojivé. Do zápasů na horkém ledě Sparty a Pardubic jde ale značně psychicky posílená. Navíc je o ní známo, že těžké soupeře často potrápí víc než týmy z chvostu tabulky.

„Zápas se Spartou pro nás bude zkouška, která ukáže, jak na tom opravdu jsme. Čekají nás dva dobré týmy, na které se já osobně moc těším. Musíme se zodpovědně připravit, když to uděláme a každé střídání odehrajeme na sto procent, budeme velmi nebezpeční,“ zakončuje Pospíšil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz