Kometa zachránila Moravě čest. Po otočce doplnila čtvrtfinalisty 9. tříd

Radost deváťáků Komety z postupu přes Spartu | Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Jen jedno třetí utkání bylo potřeba k rozhodnutí osmifinálových sérií play off Extraligy devátých tříd. Favorizovaná brněnská Kometa v něm dokonala obrat proti Spartě a postupuje mezi nejlepší osmičku týmů kategorie U15.

Mládežnické mistrovství krajů jasně naznačilo, že v ročníku 2009 se výrazně větší hráčská kvalita skrývá v Čechách. Nejlepší výběr z východní části republiky, Jihomoravský kraj, obsadil až sedmou příčku.

Vývoj extraligové soutěže deváťáků tento trend rovněž potvrzuje. V sobotu slavilo postup sedm týmů z Čech a reálně hrozilo, že by je doplnil osmý – Sparta Praha navzdory nejnižšímu nasazení v prvním duelu Kometu přemohla a i v tom druhém držela šanci až do konce.

Brňané však nakonec zachránili Moravě čest. Rozhodující utkání jim vyšlo zdaleka nejlépe, dokonce se v něm jen těsně zastavili před desítkou nastřílených gólů.

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Vzdor sparťanů trval do 27. minuty, kdy hosté ještě drželi těsné manko. Pak zaúřadoval Michal Hartl. Brněnský snajpr zaznamenal během pěti minut a čtyř sekund čistý hattrick, a to dva góly vstřelil ve vlastních oslabeních!

Dvacet sekund před přestávkou ho navíc napodobil Tomáš Selič, nicméně Hartl přece jenom týmový minisouboj vyhrál, když svou čtvrtou brankou v poslední minutě pečetil výhru Komety 9:4 a tedy i postup do čtvrtfinále.

„Jsme rádi, že kluci dokázali otočit tuto těžkou sérii, která se nevyvíjela ze začátku dobře. Sparta byla silným protivníkem, rozhodly ale domácí zápasy,“ pochválil své svěřence trenér Patrik Moskal. „Byla to vyrovnaná série, naše kluky musím pochválit, že byli více než důstojným soupeřem. Rozhodl druhý zápas v sérii, kdy jsme zaspali v první třetině a prohráli ji 0:3. Kometě každopádně díky za sérii, možná ani nečekali, že budeme takhle nepříjemní,“ vzkázal na webu Komety jeho protějšek Tobiáš Slavíček.

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Pro nasazení týmů do čtvrtfinále play off (i další série) už není rozhodující, ve které hrály skupině. Vytvoří pořadí dané umístěním ve skupině a následně bodovým ziskem, a utkají se vždy první tým s posledním, druhý s předposledním atd.

První Škoda Plzeň tak v opakování soubojů ze základní skupiny i nadstavby narazí na České Budějovice, které postoupily jako jediný z níže nasazených celků. Kometa Brno se naopak poprvé potká s Mladou Boleslaví.

Liberec čeká repete nadstavbových duelů proti Karlovým Varům a Pardubice naváží na celosezonní tradici vzájemných bitev s pražskou Slavií.

Čtvrtfinálové série se hrají stejným formátem. K postupu budou tedy potřeba dvě vítězství, přičemž ve středu se začíná na stadionech níže nasazených a rozhodne se o víkendu u lépe nasazených.

Výsledek 3. zápasu osmifinále

HC Kometa Brno – HC Sparta Praha 9:4 (2:0, 5:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Smrčka (Kremer, Kavan), 14. Selič (Hartl), 24. Selič, 27. Hartl (Selič), 31. Hartl, 32. Hartl (Selič), 40. Selič (Kotlařík), 44. Lačňák (Malena), 60. Hartl (Selič, Jurný) – 22. Blažek (Holoubekl), 25. Poláček (Blažek), 40. Kolupajev (Boháček), 47. Boháček (Trachta).

Nasazení týmů pro čtvrtfinále

1 – HC Škoda Plzeň
2 – HC Kometa Brno
3 – Bílí Tygři Liberec
4 – HC Dynamo Pardubice
5 – HC Slavia Praha
6 – HC Energie Karlovy Vary
7 – HC Oceláři Třinec
8 – BK Mladá Boleslav
9 – Berani Zlín
10 – HC Motor České Budějovice
11 – HC Dukla Jihlava
12 – Piráti Chomutov
13 – HC Pilsen Wolves
14 – Mountfield HK
15 – HC VÍTKOVICE RIDERA
16 – HC Sparta Praha

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Program sérií čtvrtfinále

Středa 20. března – 1. zápasy:
HC Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň
BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno
HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec
HC Slavia Praha – HC Dynamo Pardubice

Sobota 23. března – 2. zápasy:
HC Škoda Plzeň – HC Motor České Budějovice
HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav
Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary
HC Dynamo Pardubice – HC Slavia Praha

Neděle 24. března – případné 3. zápasy:
HC Škoda Plzeň – HC Motor České Budějovice
HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav
Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary
HC Dynamo Pardubice – HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz