Končili až ve dvě ráno! V Bělorusku se hrál třetí nejdelší zápas v historii

Foto: Instagram @hcneman

12. března 2021, 15:03

Adam Bagar

V play off nejvyšší běloruské ligy viděli třetí nejdelší zápas hokejové historie. Souboj Gomelu s Grodnem rozhodlo až šesté prodloužení, hosté vstřelili vítězný gól na 2:1 v čase 169:04.

Málo vídané drama rozsekl Krystian Dziubinski, jehož gól se ještě dlouhé minuty zkoumal na videu. Sudí kontrolovali, zda při přebírání puku na modré čáře nedošlo k ofsajdu.

Vše ale bylo v pořádku a hokejový maraton mohl po takřka sedmi hodinách skončit, střetnutí začalo v 19 hodin místního času a skončilo až krátce před druhou hodinou ranní.

„Věděli jsme, že v deváté třetině už to bude pro brankáře těžké, proto jsem také zvolil tvrdou střelu. Udělal jsem to jednoduše a vyšlo to,“ zářil kapitán polské reprezentace.

„Věděli jsme, že v deváté třetině už to bude pro brankáře těžké, proto jsem také zvolil tvrdou střelu. Udělal jsem to jednoduše a vyšlo to.“

Domácí kouč Sergej Stas už podobně dlouhý duel se stejným koncem zažil. Před šesti lety byl jako hráč u toho, když Gomel podlehl Junosti Minsk brankou v čase 165:11.

„V jistém smyslu je takový zápas trochu fraška. Asi by stálo za to dát limit počtu prodloužení, protože končit ve dvě v noci je divné,“ uvedl někdejší běloruský reprezentant.

„V jistém smyslu je takový zápas trochu fraška. Asi by stálo za to dát limit počtu prodloužení, protože končit ve dvě v noci je divné.“

Grodno po třetím nejdelším zápase v historii otočilo čtvrtfinálovou sérii nad favorizovaným Gomelem a vede 3:2 na zápasy, semifinále může slavit už dnes na svém ledě.

Rekord drží od roku 2017 Norové, souboj Storhamaru se Sarpsborgem trval 217 minut a 14 sekund. O 81 let dřív skončil v NHL duel Detroitu s Montrealem v čase 176:30.

Nejdelší zápasy v hokejové historii:

217:14 Storhamar Hockey – Sparta Sarpsborg (2017, Norsko)
176:30 Detroit Red Wings – Montreal Maroons (1936, NHL)
169:04 HK Gomel – Něman Grodno (2021, Bělorusko)
168:16 Kölner Haie – Adler Mannheim (2008, Německo)
165:11 Junosť Minsk – HK Gomel (2015, Bělorusko)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz