Kopecký se dohodl s Třincem a pomůže Trenčínu. Kleslu asi čeká soud

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Dlouho nebylo jasné, jakým způsobem se Tomáš Kopecký (na snímku) rozejde s třineckými Oceláři, kteří se slovenským útočníkem přestali počítat. Nyní už jsou obě strany vypořádané. "S vedením Třince jsme se velmi férově a korektně dohodli, Tomáš ukončil smlouvu a v klubu definitivně skončil," řekl hokej.cz zástupce hráče Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Servis. Její jiný klient Rostislav Klesla stejného verdiktu nedosáhl. Jeho případ řeší právníci, věc patrně zamíří k soudu.

Kopecký dál čekat nemusel. "K dohodě přispěly všechny strany, chtěil bych vedení Ocelářů poděkovat za konstruktivní jednání jednání," uvedl Vůjtek. Konkrétní podoba vyrovnání zůstane veřejnosti utajena. "Považujeme za důležité sdělit, že výsledná částka nakonec byla stanovena podle modelu, který nám byl prezentován Smírčí komisí ČSLH v řízení zahájeném Rostislavem Kleslou,“ řekl serveru iSport obchodní ředitel třineckého klubu Marek Chmiel.

Kopecký přišel k Ocelářům během minulé sezony. V základní části stihl 38 utkání a 18 bodů, v play off si za sedm zápasů připsal gól a nahrávku. Jeho konec se nečekal, hráč byl z postoje klubu zaskočený. Ovšem vzal to pragmaticky. "Podobné věci se v hokeji stávají, šlo jen o to, abychom se domluvili na rozumném ukončení spolupráce. Stalo se, Tomášovi v Třinci popřáli, ať se mu v kariéře dál daří. Rozchod byl korektní," připomněl hráčův agent.

Co bude dál? "Pro Kopeckého registrujeme zájem několika klubů z různých soutěží včetně ruské KHL. Tomáš se dosud připravoval v Trenčíně, kde je doma, tento týden by měl začít pomáhat tamní Dukle. Do reprezentační pauzy bude klubu k dispozici, rozehraje se a posléze rozhodne, kam povedou jeho další kroky. možností je několik," uvedl Vůjtek.

Před startem sezony měl o někdejšího vítěze Stanley Cupu údajně velký zájem čínský Kunlun, což je ale pro zkušeného útočníka poněkud exotická destinace. Některé kluby KHL nyní reagují na zranění opor i na výsledky v soutěži, poptávka po ostřílených hokejistech může Kopeckému přihrát zajímavé angažmá. "Ale v tuto chvíli bych nepředbíhal. Tomáš dlouho nehrál, potřebuje se dostat do zápasového tempa. Počátkem listopadu budeme moudřejší," uzavřel Vůjtek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz