Král po skalpu favorita: Naprosto neuvěřitelný, jsme velký tým!

Foto: Martin Voltr

No, kdo by to čekal? Snad možná ani dorostenci Hradce Králové sami nejdřív nevěřili, že by přes první Třinec mohli postoupit. Ale přesto se jim to povedlo. Senznačně obrátili druhý i čtvrtý zápas, stejně jako celou sérii, a vítězný nájezd Lukáše Krále je poslal do semifinále play off.

Král se ve čtvrtém utkání blýskl velkým představením. Postavil se ke čtyřem nájezdům, a tři z nich proměnil! Hned v několika chvílích by si přitom na Mountfield nikdo nevsadil. Prohrával 0:1 na zápasy a 1:4 ve druhém utkání, teď zase vůbec nezvládl první třetinu, kde si s ním Třinec hrál jako kočka s myší...

Přesto je nakonec hradecký dorost mezi nejlepší čtyřkou republiky. Už popáté za posledních sedm ročníků, pokud počítáme ty, které se stihly dohrát.

Lukáši, co říkáte na tenhle úspěch?
Vůbec nikdo s námi nepočítal, že bychom mohli přejít přes Třinec. Ale my jsme si pro to šli už od začátku a jsme strašně rádi. Byly to strašný nervy a ukázali jsme, co jsme za tým. My jsme velký tým.

Nikdo s vámi nepočítal ani ve čtvrtém zápase, v první třetině jste vůbec nehráli. Co jste pak změnili?
V kabině jsme si řekli, že to takhle určitě nepůjde. Že jestli takhle budeme hrát, tak dostaneme pět gólů a v Třinci už to v životě nemůžeme zvládnout, protože oni by byli hodně na koni. Řekli jsme si, že nemáme co ztratit, že tam musíme jít po hubě. A povedlo se. Měli jsme přesilovku, využili jsme ji, a to nás nakoplo ještě víc. Výborně nás podržel Honza (Kasal), a to byl klíč k úspěchu.

Foto: Martin Voltr

Bylo to o emocích, nebo se dalo změnit něco „hokejového“?
Nasazení. My jsme byli první třetinu úplně svázaní, měli jsme jednu střelu na bránu. Tak jsme si řekli, že to budeme hrát jednoduše, a vyplatilo se to. Asi to není nějaká věda. Tohle jsme celé změnili a bylo to už o dost lepší.

Zápas jste dotáhli až do nájezdů, kde jste proměnil tři ze čtyř pokusů. Famózní výkon!
V životě se mi nepovedlo dát tolik nájezdů v jednom zápase. Ale věřil jsem si. Když už jsem dal ty dva, tak jsem věděl, že když mě tam trenér pošle, tak to rozhodnu.

„Věřil jsem si. Když už jsem dal ty dva, tak jsem věděl, že když mě tam trenér pošle, tak to rozhodnu.“

Věděl jste vždycky, co uděláte?
Dřív to tak bylo, ale teď už jsou ti gólmani lepší. Teď už si vždycky podle pohybu počkám, co udělá, a pak nějak zakončím.

Jaké byly první emoce po rozhodujícím nájezdu?
Obrovské. Neskutečné. Absolutně to z nás všech spadlo. Přešli jsme přes možná největšího favorita na titul. To je nepopsatelný pocit.

Upřímně jsem z vás po sérii s Kometou cítil docela velký respekt. Dokázali jste ho částečně odbourat?
Říkáme si, že všechno musíme hrát jednoduše, a pak to jde samo. Když jsme na koni, tak nás jen tak někdo nezastaví, a teď se to ukázalo. Respekt tam musí být, ale chápete, jak to myslím.

Chápu. Na konci ale neproběhlo podání rukou úplně hladce. Co jste si mezi sebou říkali?
Už z té nadstavby se s klukama z Třince nemáme úplně v oblibě. Teď jsme jim to trochu spočítali, ale všechno s pokorou. Jenom jsme jim popřáli hezkou dovolenou, to je asi všechno (směje se).

„My jsme ani nepočítali, že se dostaneme do play off, a teď jsme mezi nejlepšími čtyřmi. To je něco neuvěřitelnýho.“

Jak vám zní, že jste mezi čtyřmi nejlepšími týmy, z nichž tři budou brát medaili?
Je to naprosto neuvěřitelný. Já už jsem to říkal na podzim: My jsme ani nepočítali, že se dostaneme do play off, a teď jsme mezi nejlepšími čtyřmi. To je něco neuvěřitelnýho.

V semifinále vás čeká Plzeň, takže „konečně“ soupeř ze západu, kterého ale vůbec neznáte...
Hráli jsme s nimi jednou v přípravě, kdy jsme byli strašní a prohráli jsme 2:4. Musím říct, že to je mančaft jako blázen. Výborní bruslaři, velcí, ale to bude něco jako s Třincem. Určitě do toho jdeme s tím, že chceme postoupit a nic jiného nebereme. Máme ty nejvyšší ambice a nebojíme se. Máme k nim respekt, ale chceme postoupit.

Budete si hlídat Adama Benáka? Znáte se z reprezentace...
Adam je výborný bruslař, 2007ka, neuvěřitelný. Samozřejmě si budeme muset dávat pozor na celou jejich lajnu, ale oni mají celý mančaft výborný. Budeme to muset zvládnout jako tým a makat.

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz