Krásná zlatá tečka! září Vampola. Při oslavách prvním centrem nebude

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Petr Vampola se při šestém finálovém zápase vrátil do sestavy Bílých Tygrů, což se ukázalo jako skvělý tah. Zkušený útočník ve druhém dějství pomohl Liberci důležitou trefou k premiérovému zisku titulu. "Je to nádhera! Přesně pro tohle hokej hrajeme. Člověk by si to měl vychutnat, je mi 34 let a nikdy už něco takového nemusím zažít," přemýšlí Vampola po finálovém triumfu nad Spartou.

Centr elitní liberecké formace se vrátil do sestavy po dvou zápasech. Nejdřív chyběl kvůli dvěma vyšším trestům a následně ho Filip Pešán nezařadil do sestavy. "Strašně mě to mrzelo, dokonce jsem napsal omluvu s tím, že všechno špatné je třeba pro něco dobré. A kluci pak skvěle zvládli oba následující zápasy. Teď mi dal trenér důvěru. Jsem rád, že mi to tam spadlo a pomohl jsem týmu k tak skvělému výsledku. Nádhera!" září Petr Vampola.

"Člověk by si to měl vychutnat, je mi 34 let a nikdy už něco takového nemusím zažít."

Ten byl po dvouzápasové absenci pořádně nahecovaný, chtěl zkrátka odčinit předchozí úlety a i přes dvě zbytečná vyloučení se mu to skvěle povedlo. "Byl jsem skutečně dost namotivovaný. Jsme v Česku, takže ne všichni lidé mi to přáli a někteří možná i záviděli, ale pak mám kolem sebe i úžasné lidi jako kamarády nebo rodinu, kteří mě strašně moc podpořili," prozrazuje čtyřiatřicetiletý hokejista, který slavil tituly už s Plzní a se Vsetínem.

"Každý takový úspěch je parádní. Člověk by si to měl vždycky vychutnat. Přesně kvůli tomuhle hokej hrajeme. Třeba už nikdy nebudu mít šanci to zažít, přece jen už je mi 34 let. Nějak to teď všechno vstřebávám. Už to není takové jako v osmnácti letech se Vsetínem, kdy jsem lítal, kouřil šest doutníků a pil pivo dohromady. Když nepočítám Plzeň, tak od té doby uplynulo mnoho let a je to takové více v klidu. Užívám si to," culí se Vampola.

"Mám teď v sobě obrovské emoce. Jsem moc rád kvůli všem těm lidem, kteří tady jsou kolem týmu a všem, pro něž hokej hrajeme. Je super, jak to dopadlo. Liberec je v extralize už několik sezon a ti lidé si to prostě zaslouží," líčí žďárský rodák, který smeká také před prací Filipa Pešána. "Klobouk dolů před tím, jak to vše ustál a zvládl. Když to řeknu blbě, tak toho asi nemá moc za sebou, ale myslím si, že hodně před sebou," pokyvuje.

Liberečtí celou sezonu dominovali a mistrovský titul je tak ve správných rukou. "Je to pro mě výsledek celoroční práce. Byl jsem spokojený jak po osobní, tak té týmové stránce. Ten mančaft šlapal a je to krásná zlatá tečka," potvrzuje Petr Vampola, který údajně prvního centra při jistě bouřlivých oslavách hrát nebude. "To fakt ne, od toho jsou tady jiní kluci. Já se budu snažit si to maximálně užít. Je to nádhera," zakončuje spokojeně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz