Málek jde znovu do akce. Konec v Boleslavi? Mrzí mě to, přiznává Kalous

Foto: Martin Voltr

11. listopadu 2023, 12:39

Josef Prášek

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Naváží Češi na skvělý čtvrteční večer? Svěřenci Radima Rulíka po výhře 5:2 vyzvou v Tampere domácí Finsko. A do branky se opět postaví Jakub Málek.

Změny v sestavě oproti prvnímu utkání jsou: nebudou hrát Michael Špaček, Petr Kodýtek, Michal Řepík, Libor Zábranský mladší a Dominik Mašín. Kapitánem bude někdo z dvojice Lukáš Sedlák nebo Petr Zámorský. Do hry se naopak dostanou Ticháček, Knot, Jašek, Ordoš a Filippi. 

V brance bude opět Jakub Málek, pro kterého to bude další speciální zápas. Po debutu v národním týmu si zachytá za Česko přímo v Tampere, kde působí v Ilvesu. 

„Vykopal si to i prvním zápasem. Na jednu stranu to je jeho hala, chytá tady. Byl navíc den volna mezi zápasy. Rozhodli jsme se tedy takto. Měl čas si odpočinout,“ komentoval trenér brankářů Ondřej Pavelec. Dominik Pavlát si tak zachytá v neděli proti Švýcarsku.  

„Vykopal si to i prvním zápasem. Na jednu stranu to je jeho hala, chytá tady."

Finové stejně jako Češi v prvním klání Karjala Cupu nezaváhali, Švýcary porazili přesvědčivě 4:0. Najde národní celek na ně recept?

„Chceme hodně bruslit. Systému, byť na jiném hřišti, se chceme držet. Samozřejmě si od Finů něco ukážeme, mají například nepříjemný forčeking. Mají výborné vstupy do útočného pásma, zároveň jsou pečliví v defenzivě," upozornil asistent trenéra Jiří Kalous. 

„Abych řekl pravdu, soustředíme se na nás a náš systém,“ dodal poté Kalous, který se vrátil také ke čtvrtečnímu utkání proti Švédsku. 

Jiří Kalous

Jiří Kalous | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

„Bylo skvělý, že se nám povedl vstup do zápasu. Pocity jsou příjemné. Byli jsme rádi, že kluci reagovali na systémové pokyny a skvěle to plnili. To bylo parádní. Měli jsme to podpořené i góly, což není tak časté,“ těšilo Kalouse. 

„Mrzí mě to ale hodně, věřil jsem tomu, že to nebude mít takový konec, jaký to mělo.“

Ten počátkem listopadu skončil na lavičce Mladé Boleslavi, které vůbec nevyšel start do sezony. Nahradil ho nakonec Richard Král.  

„Nechci se bavit o Boleslavi, jsme na reprezentaci. Mrzí mě to ale hodně, věřil jsem tomu, že to nebude mít takový konec, jaký to mělo,“ komentoval svůj konec. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz