Martinec před hokejovou válkou: Ohromně se těšíme! Snad se rozhodne na ledě

Tomáš Martinec | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Východní Čechy už se chystají na velkolepou premiérovou sérii Hradce Králové proti Pardubicím v extraligovém play off. A ta nemůže být pro nikoho speciálnější než pro kované Hradečany a Pardubičany. Do první skupiny spadá trenér Tomáš Martinec, jenž povede svůj Mountfield za vytouženou velkou senzací.

Když Olomouc vedla v sérii předkola s Libercem 2:0 na zápasy a vracela se na svůj led, většina fanoušků už si myslela, že na východočeské derby ve čtvrtfinále nedojde. Vypadalo to, že Hradec Králové se po hladkém postupu může těšit na Spartu.

Soka, který má velkou sílu a prestižní jméno, ale... Oproti Pardubicím by to byl pořád jenom slabý odvar.

„Nic lepšího než hrát s takovým top týmem v play off nás nemohlo potkat.“

Liberec však hodil do této série vidle. Svou sérii otočil a protože předtím skončily i ostatní duely vítězstvím lépe nasazených týmů, bylo rozhodnuto: Hokejová válka je tady!

„Věděli jsme, že jsou dvě varianty. A dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ krčí rameny hradecký trenér Tomáš Martinec, který neměl vysněného soupeře. Od úterního večera už ale mohl své mužstvo začít připravovat na Pardubice. „Je to vítěz základní části a skvělý tým, který má letos jednoznačný cíl, a to je vyhrát titul. Myslím si, že to bude velký svátek pro všechny fanoušky.“

Už před začátkem čtvrtfinále obnáší derby pro všechny „obyvatele“ i návštěvníky hradeckého zimáku několik různých pocitů. Na jednu stranu – extrémní natěšenost. Na stranu druhou – respekt z gigantické kvality letošního pardubického mužstva.

„My máme respekt z každého soupeře, měli jsme ho i z Vítkovic. Teď se ohromně těšíme a bude to pro nás obrovská výzva. Nic lepšího než hrát s takovým top týmem v play off nás nemohlo potkat,“ hlásí Martinec, který z hráčské kariéry pamatuje i nejvyhecovanější bitvy v ročníku 1993/94. „V play off se potkáme poprvé. Všechna derby ale mají zvláštní náboj, ať to bylo tehdy, nebo ať je to teď. Já věřím, že budeme konkurenceschopní a bude to nádherný hokej,“ hlásí hradecký patriot.

„Základní část a play off jsou něco trochu jiného. Navíc myslím, že jsme se během 52 kol neustále zlepšovali.“

Mountfield zkusí něco vytěžit z role outsidera, která mu před sérií jasně přísluší. S Pardubicemi navíc prohrál všechny čtyři duely v základní části, což se stalo vůbec poprvé.

„Pardubice v základní části dominovaly celé extralize a udělaly rekord v počtu bodů, ukázaly obrovskou kvalitu. Základní část a play off jsou ale něco trochu jiného. Navíc myslím, že jsme se během 52 kol neustále zlepšovali, a věřím, že teď budeme připravení,“ říká Martinec.

Předkolo s Vítkovicemi tomu nasvědčovalo: Hradecký tým jako by zase přepnul na svůj play off mód z loňské stříbrné sezony. Zápasy odehrál nadstandardně. „Já jsem rád, že hráči do toho módu přepli, protože play off je pro ně odměnou. Kromě prvního zápasu byli disciplinovaní a soudržní, bojovali jeden za druhého. Věřím, že těžké zápasy z minulé sezony by nám mohly v letošním play off pomoct,“ pokyvuje hlavní kouč.

Tip Hokej.cz: 4:2 pro Pardubice ?

Zveřejnil(a) Hokej.cz News dne Středa 13. března 2024

Tématem číslo jedna by na jeho poradách měl být jasný pokyn: nefaulovat! Tým poznal ve vzájemných utkáních, jak kritická bývají proti Pardubicím oslabení. A poznal to i na úvod předkola.

Ponaučil se, to mu budiž přičteno k dobru. Ovšem není pochyb, že Dynamo si na hradeckém týmu vynutí víc faulů. „V play off rozhodují maličkosti a disciplína je nezbytný základ. Od toho se bude všechno odvíjet, chtěli bychom hrát pořád v počtu pět na pět,“ pokyvuje Martinec, jehož družina v tomto poměru sil minulý týden naprosto vynikala.

„Věřím, že se to rozhodne na ledě a že emoce nepřerostou míru určitého společenského chování.“

Skvělou připravenost na své první extraligové play off v životě navíc ukázal brankář Lukáš Pařík. Do čtvrtfinále půjde v roli jasné jedničky, byť Martinec mu tuto nálepku veřejně nedává. „Gólman je strašně důležitý. Lukáš stejně jako Eetu Laurikainen a Honza Lukáš budou připravení. Já věřím, že mají obrovskou motivaci ukázat, že to jsou všechno výborní gólmani,“ povídá.

Série ale bude speciální zejména tím, co zahoří mezi fanoušky. Na tribunách a v okolí stadionů se očekávají obrovské emoce, které půjdou za hranu všech dosavadních střetů v novodobé historii.

„Nám fanoušci zvlášť v domácím prostředí ohromně pomáhají. Věřím, že se to rozhodne na ledě a že emoce nepřerostou míru určitého společenského chování,“ dodává Tomáš Martinec.

Tomáš Martinec na střídačce Hradce Králové

Tomáš Martinec na střídačce Hradce Králové | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz