Mikúš neuspěl na zkoušce v Třinci

Foto: Lukáš Kaboň, hc-vitkovice.cz

Slovenský útočník Juraj Mikúš další zápasy za Oceláře nepřidá. Jak informoval Třinec na svém Twitteru, Mikúš na zkoušce neuspěl a hledá si jiné angažmá.

Mikúš dostal šanci ve třech zápasech Generali Česká Cupu. Gól nedal, zapsal jednu asistenci a ve statistice +/- měl +1.

Třiatřicetiletý útočník se chtěl do Tipsport extraligy vrátit po štaci ve Zvolenu, kam odešel letos v lednu z Litvínova.

Mikúš ještě v ročníku 2017/2018 platil za elitního extraligového hokejistu. Tehdy měl obrovskou zásluhu na tom, že se Verva udržela a zvládla baráž. Sbíral bod na zápas a nakonec se dostal i do slovenské nominace pro mistrovství světa.

Jenže poslední dva ročníky už z jeho strany nebyly tak povedené.

V tom uplynulém se střelecky trápil a v 25 zápasech za Litvínov získal jen osm bodů (3+5). Ve Zvolenu potom stihl čtrnáct duelů s bilancí 6+4.

Mikúšovu kariéru dost ovlivnilo zranění kolena, kvůli kterému dvě sezony úplně vynechal. Předtím zažil úspěšné roky v KHL, mimo jiné za Lva Praha. Vyzkoušel si také finskou ligu nebo zámořskou AHL.

Kam půjde nyní?

Zkusí to po neúspěšném try-outu v Třinci v jiném extraligovém klubu, nebo ho tentokrát v Česku neuvidíme?

Aktuální soupiska HC Oceláři Třinec

Brankáři: Jakub Štěpánek, Nick Malík, Tomáš Suchánek.

Obránci: Marian Adámek, Milan Doudera, Guntis Galvinš, Martin Gernát, Filip Haman, Ondřej Hrachovský, Patrik Husák, Jan Jaroměřský, Tomáš Kundrátek, David Musil, Jan Zahradníček.

Útočníci: Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Erik Hrňa, Aron Chmielewski, David Kofroň, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Daniel Kurovský, Tomáš Marcinko, Miloš Roman, Martin Růžička, Matěj Stránský, Radek Veselý, Petr Vrána, Filip Zadina.

Foto: hcverva.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz