Mountfield to nebude. Po odchodu z KHL si Štajnoch vybral Salcburk

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

28. listopadu 2017, 16:00

Václav Jáchim

Jakmile skončil v Jugře Chanty-Mansijsk, zdálo se, že Martin Štajnoch znovu oblékne dres Mountfieldu. Před odchodem do Ruska za hradecký tým nastupoval, s vedením klubu uzavřel dohodu, že v případě návratu do Tipsport extraligy na dřívější kapitolu naváže. Ale všechno je jinak. Bývalý zadák Slovanu Bratislava nebo Pardubic si plácl s rakouským Salcburkem a ve čtvrtek by měl za nový tým nastoupit k prvnímu soutěžnímu duelu proti Linci.

Během krátké doby absolvoval Štajnoch další stěhování mezi kluby i soutěžemi. V létě byl členem kádru Mountfieldu, pak posílil Jugru, jenomže v Kontinentální lize následně skončil  Absolvoval 21 utkání s bilancí tří nahrávek, po druhém zařazení na listinu volných hráčů se s klubem dohodl na ukončení spolupráce. A jelikož neklapla žádná výměna či odchod ke konkurenci, ruskou soutěž opustil.

Zdálo se, že dojde na oprášení dřívějšího spojení hráče s hradeckým klubem, leč situace vyústila jiným směrem. "Martin dostal nabídku, kterou nemohl odmítnout. Alespoň tak mi to řekl. Samozřejmě mu nechceme a nemůžeme bránit, je to jeho rozhodnutí," konstatuje generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Mountfieldu se daří. Momentálně je na druhém místě, trenér Václav Sýkora má stabilizovanou sestavu s dostatkem kvalitních obránců. "To je jedna věc. Druhá se týká toho, že nikoho nenutíme, aby u nás působil. S Martinem jsme byli domluveni, že pokud skončí v KHL, hrál by v případě návratu do extraligy u nás," doplňuje Kmoníček. Štajnoch nicméně zvolil Salcburk, tedy přední klub EBEL. Movitý Red Bull má potíže s marody, také proto bleskově hledal schopnou náhradu do defenzivy.

Akce se pekla o víkendu. Štajnoch sledoval ve Vídni duel Red Bullu proti domácím Capitals, záhy poté se obě strany domluvily. V pondělí dopoledne už slovenský bek trénoval s novými spoluhráči. "Do Salcburku jsem přijel s rodinou v neděli, těším se na první utkání. Jsem v nové zemi i nové lize. Nikoho z kluků neznám, ale to nebude problém. Tým jsem viděl v sobotu ve Vídni a byl příjemně překvapený. Jsem připraven hrát," citují novou posilu stránky hokejového Red Bullu.

V kádru elitního rakouského klubu mají převahu hokejisté ze zámoří. Brouillette, Schremp nebo Peter Mueller v minulosti okusili NHL, bývaký kouč německého národního týmu Greg Poss má k dispozici řadu rakouských reprezentantů nebo slovinského brankáře Gračnara. Z našinců hrál za Salcburk nedávno českobudějovický obránce Zdeněk Kutlák, aktuálně v prvním mužstvu Red Bullu žádný český hokejista nepůsobí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz