Na Pardubicích leží deka, ví Abdul. Skóroval po dvou měsících

Foto: Petr Tibitanzl, hcmotor.cz

Českobudějovický Motor se představil třikrát během čtyř dnů v extraligových bojích na domácím ledě. Debakl 1:6 od Litvínova (56. kolo) vyměnil díky bojovnosti a pracovitosti za výhru 3:1 nad Karlovými Vary (57. kolo), načež v dohrávce 52. kola rozdrtil trápící se Pardubice 7:1.

Jihočeši vyrukovali s brankářskou jedničkou Dominikem Hrachovinou, jenž absentoval deset zápasů vinou zranění. Vrátil se v parádní formě (náhradník Jan Strmeň jej však zastupoval se stoprocentní spolehlivostí) a podržel svůj tým. Základem úspěšného výsledku, o který bojovali dva aspiranti na první čtyřku, se stal nástup Motoru v úvodním dějství.

Zdobila ho aktivita, hráči byli silní na kotouči, zastavovali četné soupeřovy akce již ve středním pásmu. „První třetina určitě dala ráz celému utkání. Celkově jsme odvedli velmi dobrý výkon, i když výsledek možná neodpovídá úplně tomu, jak probíhal zápas. V každém případě zůstala za námi dobrá práce,“ vyzdvihuje křídelní útočník Jindřich Abdul.    

Po dvaceti minutách vedli domácí jediným gólem, ale ve druhé části zvedli skóre na 4:0. Již po třetím gólu – podruhé se trefil produktivní obránce Roman Vráblík – sáhli hosté k výměně brankářů. Frodla nahradil Klouček. A zdálo se, že jsou zlomení.

„Působili malinko odevzdaně a frustrovaně."

„Možná to tak vypadalo z hlediště. Na ledě to člověk vnímá trochu jinak, ale souhlasím, že odpor pardubických hráčů už nebyl takový. Působili malinko odevzdaně a frustrovaně. Nevím přesně, kolik zápasů prohráli v řadě, ale asi na nich leží deka a mají to složité. Nás může těšit, že jsme se nestali týmem, proti němuž prolomili neúspěšnou sérii,“ říká Abdul s úlevou.

Hokejisté Motoru nepropadli depresi po těžkém úderu od Litvínova, nejen výsledkovém, ale i herním, a ubojovaným soubojem s Karlovými Vary se vrátili na vítěznou vlnu.

„Zápas proti Varům nebyl úplně povedený. Věděli jsme, že umíme hrát líp. Ale bodový zisk nám dodal zpátky sebevědomí a duel s Pardubicemi už nebyl jenom o vysokém skóre, ale především o našem výkonu. Měli jsme i trošku štěstí, že nám to tam napadalo, ale šli jsme tomu naproti,“ ohlíží se šestadvacetiletý odchovanec Vsetína, jenž se připojil k Jihočechům v minulém roce. 

Proti pardubickému Dynamu si vychutnal ze svého pohledu příznivé okamžiky na přelomu druhé a třetí části zápasu. Ve 40. minutě asistoval u gólu Jiřího Ondráčka, ve 41. minutě připojil šestý gól pro svoje barvy. „Předtím se mi lepila smůla na paty. Konečně mě potkaly šťastnější chvilky,“ usmívá se.

„Předtím se mi lepila smůla na paty. Konečně mě potkaly šťastnější chvilky.“

„V přesilovce na konci druhé třetiny mi hezky nabídl kotouč Petr Šenkeřík a dával jsem to střílenou nahrávkou na Jirku Ondráčka, který se výborně uvolnil a tečoval to do brány. Po vstupu do třetí periody mi Pecháček (Lukáš Pech, pozn. red.) pěkně nahrál do jízdy, a když jsem se dostal přes soupeřovy beky, bylo jenom na mně, co udělám s gólmanem. Povedlo se mi to a jsem rád, že jsem pomohl týmu,“ líčí.

Budějovičtí dali zapomenout na předchozí nezdary v přesilovkách a nasázeli při nich Dynamu tři góly. Skórovali také ve vlastním oslabení, zároveň si ve hře čtyři na pět vytvořili další velké šance – kapitán Michal Vondrka neproměnil sólo, Martin Hanzl trefil tyčku.

„Paradoxně jsme v početní výhodě nehráli úplně ideálně, ale spíše se prosazovali po individuálních akcích. V oslabení jsme několikrát vážně ohrozili soupeře. Dařilo se také ve hře pět na pět. Určitě je skvělé, že jsme se prosadili ve všech těchto činnostech, což týmu dodává víru ve vlastní síly,“ oceňuje.

„Paradoxně jsme v početní výhodě nehráli úplně ideálně, ale spíše se prosazovali po individuálních akcích."

Jindřich Abdul prožívá první sezonu v české extralize. Vyzkoušel slovenskou, kde kraloval kanadskému bodování, nahlédl do KHL. „Samozřejmě je to pro mě trošku nové. Sezona se v mých očích nevyvíjí úplně ideálně. Potkaly mě zranění i nějaké trable jiného rázu, ale líbí se mi tady. Extraliga je hodně kvalitní soutěž a má dobrou úroveň ve srovnání s evropskými ligami. V Budějovicích jsem spokojený, i město je pěkné,“ povídá hokejista, jenž v mládežnickém věku utrpěl úraz oka, na které od té doby vidí jen z dvaceti procent.

V Motoru má smlouvu do konce letošní sezony. „Určitě bude všechno v řešení, abych se mohl soustředit na play off a odvádět co nejlepší výkony. Uvidíme, jak to dopadne,“ zatím nepredikuje svoji budoucnost.

Foto: hcmotor.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz