Na Rakušany bez Červenky! Kapitán Flek v elitní formaci, v brance Lukeš

Foto: Jan Beneš, Český hokej

1. května 2022, 10:57

Adam Bagar

Kouč Kari Jalonen po dopoledním rozbruslení oznámil sestavu pro poslední vystoupení národního týmu na Českých hrách s Rakouskem, hrané ve vítkovické Ostravar Aréně od 16 hodin.

Češi se musejí na závěr turnaje obejít bez kapitána Romana Červenky, který dostal volno. Na křídle druhé útočné formace jej nahradí Pavel Kousal.

Kapitánské céčko převzal Jakub Flek, jenž v elitním útoku nahradí Jiřího Smejkala. Role asistentů připadnou Michalu Jordánovi a Jiřímu Černochovi.

Třetí útok Petra Holíka, který při výhře 9:3 nad Švédy zazářil čtyřmi body, nastoupí beze změn, ve čtvrtém se poprvé na akci představí Petr Fridrich.

Na turnajový debut čeká i Adam Klapka, jenž figuruje jako třináctý útočník. Mimo sestavu jsou kromě Červenky a Smejkala i Jan Hladonik, Jakub Jeřábek a Jan Ščotka.

Do akce nepůjde ani ve třetím utkání liberecký Petr Kváča. Šanci dostane stejně jako proti Finům Štěpán Lukeš, záda mu bude krýt Marek Langhamer.

Národní tým touží navázat na povedené výkony z úvodních dvou utkání turnaje proti oběma Seveřanům, ze kterých před skvělou kulisou urval čtyři body.

Duel s Rakušany začne v 16 hodin, v pravé poledne uvidí Ostravar Aréna bitvu Švédů s Finy. Vstupenky jsou stále k dispozici, zakoupit je můžete zde.

Svěřenci trenéra Kariho Jalonena jsou stále ve hře o prvenství na turnaji. Kromě vítězství nad Rakouskem však potřebují také zaváhání Finů v derby.

Předpokládaná sestava Česka na Rakousko:

Š. Lukeš (Langhamer) – Nedomlel, Šulák, Jordán, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák – M. Stránský, Černoch, Flek – Blümel, Špaček, P. Kousal – H. Zohorna, Holík, Zdráhal – Beránek, Kodýtek, Fridrich – Klapka.

Závěrečný program Českých her

Neděle 1. dubna:
12:00 Švédsko – Finsko (v Ostravě)
16:00 Česko – Rakousko (v Ostravě)

Tabulka Českých hokejový her

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Finsko 2 1 1 0 0 6:3 5
2. Česko 2 1 0 1 0 10:5 4
3. Švédsko 2 1 0 0 1 4:9 3
4. Rakousko 2 0 0 0 2 2:5 0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz