Najman míří do Sparty. Už to naznačil i šéf Mladé Boleslavi

Ondřej Najman | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Útočník Ondřej Najman po odchodu z Mladé Boleslavi podle všeho posílí Spartu. Nejenže se o tom dlouhodobě mluví v hokejových kuloárech, v rozhovoru pro bkboleslav.cz to už naznačil i přímo spolumajitel Bruslařů Jan Plachý.

Jasné je, že Najman u Bruslařů po šesti sezonách pokračovat nebude. Mladá Boleslav jeho odchod minulý týden oficiálně potvrdila, kromě něj se loučí také brankář Gašper Krošelj, obránce Alex Lintuniemi nebo forvard David Šťastný.

Hlavně u Najmana přitom Středočeši dělali vše pro to, aby ho udrželi. Podobně jako předtím u jeho parťáka Pavla Kousala ovšem neúspěšně. „Já jsem strašně moc stál o to, abychom je ještě alespoň na jednu sezonu podepsali," vypráví Plachý v rozhovoru pro bkboleslav.cz. 

„Věděli jsme, že oba mají laso od de facto všech top týmů tady v Čechách: to znamená Pardubice, Sparta a Třinec. Věděli jsme, kde se ty finanční nabídky pohybují, a byli jsme ochotní do toho u obou dvou jít," tvrdí Plachý.

„Věděli jsme, kde se ty finanční nabídky pohybují, a byli jsme ochotní do toho u obou dvou jít."

„Zpětně přiznávám, že jsme se tomu věnovali asi až příliš. Trenéři zkoušeli kluky roztrhnout do jiných formací, což se úplně nepotkávalo s pochopením agenta, a tak nějak jsme se začali točit v kruhu," dodává. „Bohužel to ve finále neprospělo především těm klukům, protože po dvou super sezonách přišla spíš stagnace. A já tak trochu věřím tomu, že k tomu přispěly i všechny tyhle dohady."

„Nakonec jsme od toho proto i kvůli nim ustoupili a nechali jít Kousala na Spartu už v průběhu sezony. Chtěli i Najmana, ale za něj už nenabízeli hráčskou náhradu, nýbrž peníze, a pro nás byla priorita oživení týmu, tudíž hráči," vysvětluje dění před uzávěrkou přestupů.

Najmanův odchod se tím nicméně pouze oddálil. Reprezentační forvard směřuje za svým dlouholetým parťákem Kousalem do ambiciózní Sparty.

„K oběma klukům mám specifický vztah, ještě de facto coby děti jsem je já osobně přivedl z Jihlavy, takže mě mrzí, že jejich poslední sezona u nás dopadla tak trochu neslavně," trápí Plachého. „Přeju jim hodně štěstí. Sparta je složitý klub a už tam selhali i mnozí větší hráči. Budou to mít složité, ale fandím jim. V Boleslavi mají dveře kdykoliv otevřené."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz