Nebylo to podle našich představ, praví Pejšová. Japonky načala po "své" kličce

Nathan Fernandes | Foto: Daniela Pejšová, Nathan Fernandes

(BRAMPTON, od našeho zpravodaje) České reprezentantky vstoupily do světového šampionátu dvoubodovou výhrou nad Japonskem. První gól vstřelila – po své oblíbené kličce – Daniela Pejšová. Po srovnání Japonek následně rozhodla prodloužená Kateřina Mrázová. Střelkyně první české branky nám následně sdělila čerstvé dojmy ze zápasu.

Danielo, na úvod turnaje přišla dvoubodová výhra, nečekali jste víc?
Samozřejmě, že jsme měli vidinu tří bodů, avšak celý zápas byl takový nahoru dolů. Nebylo to zcela podle našich představ, ale byly tam i věci, kterých se chceme držet po celý turnaj. Doufám, že na zbytku do zápasu s Kanadou ještě zapracujeme.

Carla MacLeodová před zápasem říkala, že začátky turnajů mohou být nervózní. Myslíte, že dneska to mohl být právě ten případ?
Já si myslím, že ano. Většina z nás je zvyklá na větší hřiště, sice jsme nyní týden před šampionátem trénovali na malém hřišti, ale to není stejné, jak při samotném utkání. Byl to první zápas ve skupině A, takže nervozita určitě byla, snad se to nyní bude pouze zlepšovat.

Vstřelila jste úvodní branku zápasu, jak jste váš gól viděla ze svého pohledu?
To je taková moje klička bych řekla. (smích) Já góly jinak moc nedávám, ale dostala jsem přihrávku od Vendy Přibylové, posléze jsem se nějak objevila mezi kruhy, vystřelila jsem a padlo to tam. Sluší se ocenit Kláru Hymlarovou, která navíc perfektně stála před bránou.

„To je taková moje klička bych řekla.“

Na konci druhé třetiny jste zkoušela něco podobného. Měla jste v hlavě situaci z konce úvodní periody?
To je jasný. Ono to je takové, radši více nekomentovat... (smích)

Co vám říkali trenéři o přestávkách?
Něco řekli, ale spíš nás upozorňovali na věci, které musíme zlepšit. Připomínali nám, že to je první zápas na šampionátu a že pořád můžeme stoupat jen nahoru.  

Nastoupila jste v obranné dvojici s Dominikou Láskovou, byla ve hře vůbec jiná varianta?
My si s Láskou hodně rozumíme. Poprvé jsme spolu hráli na olympiádě, poté i v Dánsku na mistrovství, kde nám to spolu hodně sedlo. Myslím si, že vše funguje, jak má.  

„Naštěstí to vyšlo, takže můžeme slavit výhru za dva body.“

Po šedesáti minutách se nerozhodlo, připravovaly jste se na prodloužení nějak speciálně?
Ani ne. Během přípravy jsme odehráli zápas proti klukům z místního výběru, kde jsme si právě zmíněné prodloužení tři na tři vyzkoušeli, takže jsme tušili, že to bude dobré. Naštěstí to vyšlo, takže můžeme slavit výhru za dva body. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz