Nedohráno? Černoch: Bylo tam riziko zranění. Podle Ondruška šlo hrát...

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

Olomouc vedla v prvním zápase předkola 2:0 proti Energii, pak ale před startem druhé třetiny kvůli rýze v ledu se nehrálo skoro dvě hodiny, až se nakonec duel ukončil. Zatím se neví, co bude dál. Rozhodnutí by mělo padnout ve čtvrtek do 11:00. Domácí nicméně hrát chtěli, podle Jiřího Ondruška byl led po hodině a půl v pořádku, ale kapitán soupeře to viděl jinak.

„Hlavně to bylo na blbým místě, kde hráči chodí střídat. Když i rozhodčí řeknou, že nejsou přesvědčeni o tom, že je led bezpečný, tak bezpečný není. A nebyl. Nevím, co se bud dít dál. Za mě tam riziko zranění bylo a já si to na triku nevezmu, ani rozhodčí. Zápas se takto ukončil,“ komentoval kapitán Karlových Varů Jiří Černoch.

Olomoučtí hráči naopak ukazovali rozhodčím, že by utkání šlo dokončit. Verdikt byl ale jasný.

Nedohráno.

„Ptali se mě (rozhodčí), já jsem řekl svůj názor. Oni souhlasili a viděli to stejně. Takhle to je,“ popsal Černoch.

Kdyby podle něj řekl, že se zápas může dohrát, nejspíš by se v olomoucké plecharéně pokračovalo.

„Co se dá dělat, nikdo to nečekal. Já nevím, zda se bude dohrávat nebo hrát znova. Bude se to řešit s vedením ligy a uvidí se,“ říkal karlovarský útočník, který se ještě podrobněji vrátil k rýze v ledu.

„Za mě tam riziko zranění bylo a já si to na triku nevezmu, ani rozhodčí. Zápas se takto ukončil."

„Když je díra přímo v místě, kde jsou vrátka a jezdí tam hráči střídat, tak někdo může zajet do rýhy a hodit hlavu do mantinelu. To asi nikdo nechce. Když led není bezpečný… Když to řeknu blbě, je to jen hokej a zdraví máme jen jedno.“

Ondrušek nesouhlasil: Za mě byl led po hodině a půl naprosto v pořádku!

Po utkání se šel vyjádřit za domácí i Jiří Ondrušek, ten to ale viděl jinak.

„Z mého pohledu to na začátku vypadalo hodně špatně. Bylo to nehratelné. Byli jsme tam po 20 minutách a bylo tam lehké zlepšení. Dali jsme tomu další čas, ale vypadalo to, že se to spíš ukončí,“ uvedl kapitán Hanáků.

Poté se situace ale o něco zlepšila. „Rozhodčí říkali, že v regulích je hodina a že ji využijeme. Patnáct minut tomu pak hodně pomohlo a byl tam pokrok. Po telefonu se vyžádala výjimka. Za mě byl led po hodině a půl naprosto v pořádku,“ líčil Ondrušek.

„Říkali jsme, že rolba by to mohla přejet a zbrousila by to dohladka. S tím ale hosté nesouhlasili a rozhodčí řekli, že už nemají moc nějaké pravomoce."

„Jediný problém byl, že tam byly zmrzlé hrudky sněhu na povrchu. Tu díru jejich hráč vyzkoušel, zaškobrtl o ty hrudky… Za mě ale hratelné.“

„Říkali jsme, že rolba by to mohla přejet a zbrousila by to dohladka. S tím ale hosté nesouhlasili a rozhodčí řekli, že už nemají moc nějaké pravomoce. Musely by souhlasit oba týmy,“ potvrdil olomoucký lídr zadních řad.

Ondrušek se snažil kapitána soupeře i přesvědčit, ale nebylo to nic platné.

„Jo, snažil jsem se ho přesvědčit. Říkal jsem mu, ať mi ukáže, kde je ten led měkký. On říkal, že tam kluky nepustí,“ pozastavil se.

„Jo, snažil jsem se ho přesvědčit. Říkal jsem mu, ať mi ukáže, kde je ten led měkký. On říkal, že tam kluky nepustí."

„Celou hodinu říkali, že počkáme, že chtějí hrát. Ale pak mi přišlo, jako by jim došlo echo, že by mohli mít výhodu dvou zápasů doma... Nerozuměl jsem tomu. Po hodině a půl to byl za mě tvrdý led,“ zopakoval Ondrušek.

Zápas se ale nedokončil za stavu 2:0 pro Olomouc. O branky v první třetině se postarali Silvester Kusko a Pavel Musil. Co bude teď? O tom rozhodne vedení ligy ve spolupráci s oběma celky, rozhodnutí má padnout nejpozději ve čtvrtek v 11:00.

„Celou hodinu říkali, že počkáme, že chtějí hrát. Ale pak mi přišlo, jako by jim došlo echo, že by mohli mít výhodu dvou zápasů doma... Nerozuměl jsem tomu."

Kdyby náhodou došlo na kontumaci pro Hanáky, byla by to pro ně velká rána. „Kontumace? Smíření s tím nejsme, ale asi s tím nic neuděláme. Asi se to dozvíme ráno,“ přemýšlel.

„Uvidíme, jak se rozhodne o případné dohrávce. Snad bude výhoda dvou zápasů u nás,“ řekl s tím, že by se utkání mohlo dohrát ve čtvrtek a v pátek by se hrál druhý zápas předkola.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz