Někdejší bek Liberce zůstává v Popradu, pod Tatrami přidá třetí sezonu

Foto: Matej Vasičák, hkpoprad.sk

23. června 2021, 21:35

Ondřej Mach

Český obránce Petr Ulrych bude pokračovat ve slovenském Popradu. Klub o uplatnění opce informoval na svých webových stránkách.

„Tím, že jsem měl ve smlouvě opci a byl jsem tu spokojený, tak ani můj agent nemusel řešit žádné nabídky. Klub ji uplatnil a mě to potěšilo,“ říká pro web hkpoprad.sk Ulrych. 

Čtyřiatřicetiletého obránce si čeští fanoušci mohou pamatovat zejména z Liberce. Právě na severu Čech s hokejem začínal, mezi seniory se poprvé prosadil v Jablonci nad Nisou. 

Bílí Tygři mu dali šanci během ročníku 2010/11, tehdy včetně play off naskočil do devíti utkání. V následujících letech Ulrych pendloval mezi extraligou a prvoligovými Benátkami nad Jizerou. 

Severočeskou organizaci opustil v roce 2016, kdy hostoval na Kladně. Další sezonu strávil částečně v Jihlavě, později po něm sáhl slovenský Zvolen. 

Ulrych svými výkony zaujal, následně dostal laso z konkurenčního Popradu. Zde prožil z individuálního hlediska nejlepší ročník v kariéře – ve 49 duelech nasbíral 24 bodů (5+19). 

„S týmem bychom opět chtěli zopakovat finále a zabojovat o zlato.“

A letos se s týmem probojoval až do finále play off. 

„Minulá sezona mi až tak nevyšla, a proto bych se výkonnostně chtěl co nejvíce přiblížit té mé první popradské. S týmem bychom opět chtěli zopakovat finále a zabojovat o zlato,“ velí urostlý zadák. 

„Teď jsem si to vyzkoušel a nabral zkušenosti, které by mohly pomoci k tomu, aby ten poslední krok byl úspěšný,“ dodává Ulrych. 

S jeho přínosem jsou v Popradě velmi spokojení. 

„U Petra jsme uplatnili opci z důvodu, že je to kvalitní a silový bek.“

„U Petra jsme uplatnili opci z důvodu, že je to kvalitní a silový bek. Má výborné fyzické parametry, odhodlanost a srdce pro tým. Mnohdy hrál i přes bolest,“ vysvětluje ředitel slovenského klubu Ľudovít Jurinyi.

Loni v říjnu na sebe upozornil třeba krvavou bitkou s kanadským tvrďákem Hunterem Drewem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz