Nekopl jsem to, hlásí přesvědčený Miškář. Pocity? Neuvěřitelné!

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

5. dubna 2023, 22:01

Martin Voltr

Velkou pohádku napsal ve druhé semifinálové bitvě Hradce Králové ve Vítkovicích útočník Patrik Miškář. Vzhledem k absenci Jakuba Lva naskočil za Mountfield vůbec poprvé v sezoně – a brankou v prodloužení rozhodl o tom, že Hradec se domů vrací s šokujícím vedením 2:0!

Patrik Miškář strávil celou letošní sezonu v Jihlavě, ale když s Duklou dohrál, byl ještě připravený jako jeden ze „záložníků“ mateřského Hradce Králové.

Povolání se dočkal poté, co zdravotní problémy odstavily ze hry extraligového rekordmana Jakuba Lva.

Nastoupil rovnou na centr první formace... A v čase 61:59 vstřelil vítězný gól!

Po odrazu puku od brusle ale rozhodčí dlouho zkoumali, jestli obří hradeckou radost posvětí...

Kopl jste puk do brány, nebo ne?
Ethan (Werek) vystřelil z rohu a já jsem šel do dorážky. Vystřelil jsem to gólmanovi do betonu a vrátilo se mi to do nohy. Myslím si, že jsem to nekopl. Nezvedl jsem nohu, prostě jsem pokračoval v jízdě.

Je to pro vás velká pohádka, viďte?
Pocity jsou neuvěřitelné. Tohle si každý hráč přeje, rozhodnout zápas semifinále extraligy.

Přitom jste naskočil do extraligy poprvé v sezoně. Bylo to pro vás hodně těžké?
Když jsme vypadli s Jihlavou, tak jsem tam pokračoval, trénovali jsme asi do konce března. Potom jsem se vrátil do Hradce a trénoval po hlavních hráčích. Naskytla se šance a já jsem nevnímal, že bych na to neměl.

Kdy jste se vůbec dozvěděl, že budete hrát?
Až dneska mi to řekl pan Martinec.

„Já už jsem měl naplánovanou dovolenou, takže jsem ani nečekal, že bych mohl hrát."

A hned jste šel do první formace…
Je to super. Jsem rád, že mi věřili a že jsem to klukům nezkazil, když mají takovou šňůru. Ani jsme si to nestihli spolu zkusit, hned jsme šli do zápasu. Ethan i Ebi (Eberle) jsou ale zkušení hráči a já jsem se k nim jenom přidal.

Co vám spoluhráči říkali, když jste rozhodl?
Dělali si ze mě srandu. Já už jsem měl naplánovanou dovolenou, takže jsem ani nečekal, že bych mohl hrát. Ale bral jsem to všema deseti. Hrát semifinále, to je svátek hokeje.

Vedete 2:0, to je pro vás po dvou zápasech na ledě soupeře snový průběh, že?
Půjdeme zápas od zápasu a budeme se snažit urvat ještě dvě vítězství, abychom postoupili do finále. Zápasy ale končí o jeden gól, v prodloužení nebo nájezdech, takže se musíme stejně připravit hlavou a makat dál.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz