Němeček po bitvě titánů: Skvělý zápas, posílí nás. A hlavy dole? Naopak...

David Němeček | Foto: hcsparta.cz

Kvůli pětizápasovému flastru téměř tři týdny polykal jen tréninkové dávky. Návrat do ostré akce? Obránce David Němeček skočil rovnýma nohama do hlavního hitu extraligových bojů. Sparta vs. Pardubice, dějství třetí. A podruhé v řadě s veselým koncem pro tlupu z východních Čech.

„Byl to skvělý zápas,“ reflektoval Němeček těsnou prohru 1:2 po prodloužení. „Potkaly se momentálně dva nejlepší celky v tabulce. Zápas tomu odpovídal, hrála se vyrovnaná partie – hokej nahoru dolů, šance na obě strany...“

Třaskavý souboj se svými parametry velice přiblížil play off. Obrovská individuální kvalita, emoce na ledě i v hledišti, dramatické rozuzlení... Jen malá ochutnávka toho, co si na jaře můžeme vychutnat až sedmi doušky.

Pražané před skvělou kulisou doplatili na přetrvávající bolístku, podprůměrnou úspěšnost početních výhod nevylepšili ani jednou ze čtyř nabídnutých možností. Hned v první části navíc odstoupil quarterback Michal Kempný.

„Kempas chyběl hodně, přesilovka kvůli tomu byla lehce narušená.“

„Kempas chyběl hodně, přesilovka kvůli tomu byla lehce narušená,“ souhlasí Němeček. „Ale myslím si, že utkání šlo po právu do prodloužení, kde byla štěstěna na straně Pardubic,“ naráží na rozhodující trefu Martina Kauta.

„Nemáme se za co stydět, z naší strany to byl dobrý zápas, který nás posílí. Hlavy mít dole nebudeme, naopak nám to přidá sebevědomí a budeme se chtít opět vrátit na vítěznou vlnu,“ proklamuje defenzivně laděný bek.

Jeho comeback do sestavy je pro trenérský štáb citelnou vzpruhou. Jen považte, na marodce Sparty stále zůstává šest hráčů ze základu včetně jiného obránce Vojtěcha Mozíka.

„Nemáme se za co stydět, z naší strany to byl dobrý zápas.“

„Pro mě to tedy také byla těžká zkouška,“ nezastírá Němeček. „Odteď se budu dostávat do pohody v dalších zápasech. Naštěstí jsem nebyl zraněný a mohl naplno trénovat. Tím pádem jsem se udržoval v kondici, zápas ale člověk nenatrénuje,“ uvědomuje si.

Tým z hlavního města navzdory klopýtnutí s tabulkovým konkurentem uhájil první flek pelotonu. V pátek Sparta zajíždí do Hradce Králové, o dva dny později doma přivítá Karlovy Vary.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz