Nepustili jsme je do kontaktu, těší Machovského. Šílenost! dodává Benák

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Druhé západočeské derby v letošním roce má stejného vítěze jako to v úvodním kole – plzeňská Škodovka dokázala i na ledě Karlových Varů suverénně vyhrát, tentokrát 6:0. Poslední Energie prostě neměla nárok.

Už od prvních minut duelu bylo jasné, kdo bude na kluzišti pánem. Indiáni po nepovedené přestřelce v Chomutově hýřili aktivitou a byli všude o krok napřed. „Klukům jsme řekli, že chceme po každém z nich, aby se soustředili jen na sebe. Každá lajna aby vyhrála svůj minizápas, abychom ubránili oslabení, využili přesilovky a aby Machy podal spolehlivý výkon,“ povídal po závěrečném hvizdu spokojený hlavní kouč Plzně Michal Straka.

A s úderem šedesáté minuty musel svým hráčům jen poděkovat za to, jak jeho pokyny beze zbytku splnili. Skóre duelu otevřel na konci první třetiny v přesilovce Kubalík, po přestávce přidali brankové trefy Johnson s Hossou. „Podle mého bylo nejdůležitější, že jsme v druhé dvacetiminutovce dokázali náš náskok ještě zvýraznit a nepustili Vary do kontaktu,“ pochvaloval si Matěj Machovský (na snímku).

Ten si v duelu připsal první nulu v sezóně po 26 úspěšných zákrocích. Ty možná nejtěžší předvedl v posledním dějství při oslabení o dva muže v poli, ale sám žádný konkrétní vypíchnout nechtěl. „Na přesilovky soupeře jsme se pečlivě připravovali. Utkání bylo celkově hodně těžké, i když to výsledek sám o sobě neříká,“ konstatuje.

„Tentokrát to byla šílenost. Přehráli nás ve všem, nebyli jen o třídu lepší, ale o dvě!"

V posledním dějství Škodovka svůj náskok zdvojnásobila. Druhou trefu přidal Johnson a pak svůj 300. a 301. gól v nejvyšší soutěži zaznamenal kapitán hostů Ondřej Kratěna. Významný duel odehrál rovněž další z plzeňské soupisky – Jakub Lev. Ten nastoupil do 200. zápasu v řadě. „Jsem za to rád, že jsem nebyl vážně zraněný, a mohl tedy stále nastupovat. Musím jen zaklepat, aby to pokračovalo i dál. Uvidíme, jak to číslo nakonec naroste,“ povídal po duelu.

Diametrálně odlišnou atmosféru měli ve své kabině domácí. Ti mají po patnácti zápasech na svém kontě jen osm gólů a zlepšení je v nedohlednu. „Tentokrát to byla šílenost. Přehráli nás ve všem, nebyli jen o třídu lepší, ale o dvě! My jsme zaostávali o pět kroků a Plzeň nás vyučovala, jak mohla. Nevím, co víc říct,“ hlesl jen po prohře 0:6 zkušený bek Energie Václav Benák.

Sestřih utkání Karlovy Vary - Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz