NOMINACE: Červenka jako lídr. Do Curychu letí i Hovorka nebo Rychlovský

Radim Rulík | Foto: Jan Beneš, Český hokej

Zástupci národního týmu na středeční tiskové konferenci oznámili nominaci pro druhou zastávkou Euro Hockey Tour. Do Švýcarska odcestuje z velké části stejný tým jako na Karjala Cup: generální manažer Petr Nedvěd a trenér Radim Rulík ale vybrali i dva reprezentační nováčky.

„Udělali jsme určité změny, ale myslím, že ne zásadní. Máme čtyři nové obránce a pět útočníků, kteří s námi nebyli na první akci,“ komentuje kouč Rulík.

„Chtěli jsme většinu týmu zachovat, když se nám osvědčil na prvním turnaji. Do našeho systému chceme zabudovat další hráče, abychom věděli, jak ho budou zvládat,“ dodává šéf trenérského štábu.

„Do našeho systému chceme zabudovat další hráče, abychom věděli, jak ho budou zvládat.“

Vůdčí role českého výběru připadne virtuosovi Romanu Červenkovi, který minulý rok dotáhl reprezentaci k bronzové medaili a ve 37 letech stále vyčnívá ve švýcarské lize.

Defenzivní řady bude oproti tomu dirigovat zkušený obránce Michal Kempný ze Sparty. Vedle něho se první pozvánky v probíhající sezoně dočkali třinecký Tomáš Kundrátek nebo Filip Král z Lahti.

Realizační tým kolem Rulíka na mezinárodní scéně opět otestuje také nové tváře: první starty v národním týmu pravděpodobně čekají beka Mikuláše Hovorku a útočníka Jakuba Rychlovského.

Nominace je složena zejména z hokejistů působících v Tipsport extralize (16 hráčů). Evropská osa potom zůstává víceméně stejná jako v říjnu pro finský turnaj.

„Dominik Pavlát na Karjale vychytal čisté konto, velice dobře se jeví v extralize.“

Brankářské duo vytvoří plzeňský Dominik Pavlát a pardubický Roman Will. Na kempu se k nim přidá ještě Josef Kořenář, který bude připravený jako záskok. „Pokud budou všichni zdravotně v pořádku, tak s námi do Švýcarska cestovat nebude,“ potvrzuje Rulík.

„A Dominik Pavlát? Na Karjale vychytal čisté konto, velice dobře se jeví v extralize. Proto jsme se ho rozhodli pozvat,“ vysvětluje český trenér.

Národní tým zahájí druhý podnik seriálu Euro Hockey Tour před domácím publikem v Praze, příští čtvrtek v O2 areně narazí na Finsko. Po přesunu do Švýcarska následně o víkendu zkříží hokejky se Švýcarskem a Švédskem.

Česká nominace na Swiss Ice Hockey Games

Brankáři:
Dominik Pavlát (HC Škoda Plzeň), Roman Will (HC Dynamo Pardubice).

Obránci:
Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Ronald Knot (Bílí Tygři Liberec), Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec), Michal Kempný (HC Sparta Praha), Mikuláš Hovorka (Banes Motor České Budějovice), Jakub Galvas (Malmö Redhawks, SWE), Martin Jandus (Kärpät Oulu, FIN), Filip Král (Pelicans Lahti, FIN), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Libor Zábranský (Ässät Pori, FIN).

Útočníci: 
Michal Řepík, Pavel Kousal (oba HC Sparta Praha), Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský (oba Bílí Tygři Liberec), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), David Kaše (HC VERVA Litvínov), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Roman Červenka (Rapperswil, SWI), Radan Lenc (HV71, SWE), Matěj Stránský (HC Davos, SWI), Michael Špaček (HC Ambri-Piotta, SWI), David Tomášek (Färjestad Karlstad, SWE).

Realizační tým

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Asistent generálního manažera: Martin Havlát.
Hlavní trenér: Radim Rulík.
Asistenti trenéra: Marek Židlický, Jiří Kalous a Tomáš Plekanec.
Trenér brankářů: Ondřej Pavelec.
Videotrenér: Jakub Zelenka.
Videotechnik: Denis Havel.
Analytik: Jan Morkes.
Manažer: Milan Hnilička.
Fyzioterapeuti: Radovan Sakaláš a Pavel Kolář.
Kondiční trenér: Michal Hamršmíd.
Lékaři: Tomáš Vyskočil a Antonín Chochola.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Šulan a Oldřich Kopecký.
Media manažer: Ondřej Kalát.

Rozpis Swiss Ice Hockey Games

Čtvrtek 14. prosince:
18:00 Česko – Finsko (Praha)
19:45 Švédsko – Švýcarsko (Curych)

Sobota 16. prosince:
14:00 Finsko – Švédsko (Curych)
18:00 Švýcarsko – Česko (Curych)

Neděle 17. prosince:
13:00 Česko – Švédsko (Curych)
17:00 Švýcarsko – Finsko (Curych)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz