Novinky v Boleslavi: David Výborný končí, jeho otec bude konzultantem

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

15. března 2017, 11:24

Václav Jáchim

Jedna sezona – a dost! David Výborný (na snímku) začal po skončení kariéry působit v boleslavském klubu jako sportovní manažer, nyní se ale loučí. Vedení Bruslařů oznámilo, že pětinásobný mistr světa organizaci opouští, změnu hlásí i jeho otec František. Jeden z nejzkušenějších extraligových trenérů nadále nebude hlavním koučem, v Mladé Boleslavi ale zůstává coby konzultant. Další novinky zatím nebyly oficiálně potvrzeny.

Podle úterních informací serveru iDnes.cz by měl na pozici sportovního manažera nastoupit Luděk Bukač, který v boleslavském klubu před časem působil. Trenérské posty prý obsadí Patrik Augusta a Viktor Ujčík, oba aktuálně pracují v mateřské Jihlavě. Vedení boleslavského týmu zatím tyhle zvěsti nekomentovalo, přesuny ale nastanou – už s ohledem na zmíněné novinky u otce a syna Výborných.

Kouč František odvedl ve městě aut skvělou práci, Výborný starší je podepsán pod loňskou účast v semifinále extraligového play off, což je největší úspěch Bruslařů vůbec. Další sezona nebyla tak úspěšná, Středočeši vypadli ve čtvrtfinále s Chomutovem, ačkoli úvodní dva duely na ledě Pirátů jasně ovládli. Bezprostředně po vyřazení mluvil trenér Výborný v narážce na možný odchod, úplné loučení s jeho působením u hokeje se ovšem nekoná.

"Zvažoval jsem, že bych ještě jednu sezonu coby trenér dal, i když letos mě to zdravotně celkem semlelo a psychicky to taky nebylo nic moc. Ale v Boleslavi jsem rád, v životě mě takhle oslovily jen dva kluby – Sparta a Boleslav. Cítím se tu jako doma, je to moje rodina. Proto jsem moc rád a vážím si toho, že můžu dál zůstat. Nejsem si jistý, jak se tu moji novou pozici rozhodli pojmenovat, ale na tom nezáleží. Stručně řečeno budu kdykoli k dispozici trenérům a realizačnímu týmu nějakou radou nebo skautingem," řekl klubovým stránkám

Ostřílený trenér je stále plný elánu, i když sám v nadsázce tvrdí, že už je pořádně zničený a opotřebovaný dlouhými lety v profesionálním prostředí. Jen tak sedět doma a užívat důchodu by však zatím nedokázal, navíc cítí podporu fanoušků i boleslavské veřejnosti. "Lidé většinou fandí hráčům, ale já vím, že stáli i za mnou. A to pro trenéry nebývá úplná samozřejmost. Když vyvolávali moje jméno, je to samozřejmě příjemné, ale taky zavazující. Nechtěl jsem zklamat. A věřím, že to tak vidí i oni. Určitě se nevidíme naposledy," vzkázal.

Jeho syn naopak z klubu odchází. David Výborný se práci sportovního manažera měl věnovat už ve Spartě, ovšem tehdy na to nedošlo. U Bruslařů se loučí po první sezoně od ukončení neskutečné kariéry, kdy ve funkci nahradil Jaromíra Látala. Skvělý útočník Sparty, Columbusu, MODO nebo právě Mladé ,Boleslavi má své aktivity, uvidíme, jestli u hokeje nezůstane v nové roli – třeba i trenérské. Sportovní otázky spojené s Bruslařským klubem už ale řídit nebude.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz