Novinky z KHL: V Soči skončil Hynkův šéf, Magnitogorsk vyhodil legendu

13. října 2019, 12:40

Václav Jáchim

K zajímavým novinkám došlo k ruské KHL. Vedení HK Soči odvolalo z funkce hlavního kouče Sergeje Zubova, jehož asistentem byl i Pavel Hynek. V Magnitogorsku pro změnu po dlouhých letech skončil viceprezident klubu Gennadij Veličkin (na snímku s Janem Kovářem), který stál za všemi úspěchy hokejového Metallurgu.

Příčiny jsou v obou případech stejné, hokejisté Magnitogorsku a Soči zaostávají za představami vedení a očekáváním. V Metallurgu se už po třech utkáních sezony rozloučil trenér Josef Jandač, ani jeho nástupce Ilja Vorobjov zatím není úspěšný.

Magnitogorsk ne a ne vybřednout z trápení. V sobotu sice vyhrál 2:1 v Čerepovci, se 14 body je ovšem v tabulce Východní konference KHL až desátý. Minulý víkend přišel do týmu Andrej Nestrašil, den poté jeho nový zaměstnavatel porazil Ufu. Jenže když Metallurg ve čtvrtek padl na svém ledě 3:4 v prodloužení s Vladivostokem a představitelé klubu odvolali i viceprezidenta Gennadije Veličkina.

Zkušený činovník kdysi do klubu od Uralu přivedl řadu českých hráčů včetně Jana Kováře, Jana Marka, Patrika Eliáše či Petra Sýkory. Stejně tak trenéry Marka Sýkoru nebo Josefa Jandače. Pro hokejový Magnitogorsk pracovala klubová legenda od roku 1991, podobnou krizi jako letos Veličkin s týmem nezažil. Jeho tým prohrál 12 ze 17 utkání a stále zůstává na příčkách mimo postup do Gagarinova poháru.

O trošku lépe jsou na tom v Soči, tamní klub je v tabulce Západní konference desátý, na play off ztrácí jediný bodík. Aktuální výsledky a výkony ovšem dle vedení neodpovídaly představám, hokejisté Soči prohráli poslední tři zápasy. V sobotu tedy na střídačce týmu z dějiště zimní olympiády 2014 skončil Sergej Zubov.

Olympijský vítěz 1992 a dlouholetý hokejista NHL ještě ve čtvrtek uzavřel s klubem dohodu, že bude v polovině listopadu na týden uvolněn, aby mohl být osobně přítomen svému uvedení do Hockey Hall of Fame. Teď už Zubov žádnou podobnou domluvu nepotřebuje...

Mužstvo dostal nově na povel dosavadní asistent Leonids Beresněvs, jenž je znám především jako někdejší hlavní trenér lotyšské reprezentace. Ve štábu Soči pokračuje také Pavel Hynek, jenž na rozdíl od Václava Sýkory v organizaci zůstal i pro tento ročník. Dalším asistentem Beresněvse bude Vadim Chomickij – ještě na jaře aktivní zadák KHL.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz