O Kapku lepší juniorský hokej! Sparta předá šek, hráči nastoupí v oranžové

Foto: Karel Švec, Český hokej

Čtvrtý ročník projektu O Kapku lepší hokej bude mít dozvuk i na poli mládežnického hokeje. V charitativním duchu se totiž ponese čtvrteční duel juniorů pražské Sparty proti Zlínu.

Na jedné straně půjde o důležitý zápas o body do tabulky DHL extraligy juniorů.

Pražská Sparta se nachází na sedmém místě a zdaleka nemá jistý postup do play off; hrana je pouze dva body za ní. Předposlední Zlín může na vyřazovací boje stále také pomýšlet, ztrácí deset bodů. Hlavně chce co nejdřív získat definitivní jistotu záchrany v soutěži.

Na druhé straně má ale i tento večer vlastně dokázat, že v životě jsou mnohem důležitější věci. Mladí hokejisté se připojí ke čtvrtému ročníku charitativního projektu O Kapku lepší hokej, který má šířit povědomí o rakovině a problematice poruch krvetvorby u dětských pacientů.

Čestné buly přijde do holešovické Sportovní haly Fortuna vhodit Sebastian Weitz – ambasador projektu, jenž úspěšně absolvoval transplantaci kostní dřeně.

Ačkoli je nyní jeho jméno spojené zejména s pražskou Slavií, za kterou nastupoval v dorostenecké extralize, část hokejového srdce má i na Spartě – její dres oblékal v žákovských kategoriích. Jako sparťan vybojoval v osmé třídě titul mistra České republiky.

Sebastian Weitz na mistrovství republiky 8. tříd v roce 2018. Jeho Sparta vybojovala ve Vítkovicích zlaté medaile.

Sebastian Weitz na mistrovství republiky 8. tříd v roce 2018. Jeho Sparta vybojovala ve Vítkovicích zlaté medaile. | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Nyní se tedy na zápase potká se spoustou bývalých spoluhráčů!

Ze současných řad sparťanské juniorky pamatují zmiňovaný titul František David, Sebastian Höll, Jan Hamršmíd a Jakub Červenka.

Weitz navíc před utkáním převezme šek na 50 tisíc korun, který Kapce naděje věnuje Nadační fond HC Sparta Praha. Šek mu předá Jan „Gusta“ Havel, legenda Sparty i celého českého hokeje, která působí právě u sparťanské juniorky v roli vedoucího.

Hokejisté obou celků budou mít k dispozici oranžové izolační pásky i pásky na hokejky, členové realizačních týmů zase oranžové stužky. Během celého utkání bude na stadionu informační stánek Kapky naděje, kde se budou moci diváci seznámit s její činností, přispět nadaci koupí stužky nebo získat informace o jiných formách darování příspěvků.

Zápas startuje v 18 hodin.

Více informací o projektu O kapku lepší hokej jsme přinesli v tomto článku. Svou podporu projektu už začátkem února vyjádřili například dorostenci Karlových Varů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz