Obrat z 0:3 na 4:3? Hraje se na krev! Posílí nás to, věří Gríger

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Třígólový náskok pod Ještědem? Ani to ještě nemusí nic znamenat. Své by o tom mohl vyprávět královéhradecký Mountfield, který ještě v polovině základní hrací doby vedl 3:0, a vše tedy naznačovalo, že si Východočeši bez větších potíží dojdou pro vedení ve čtvrtfinálové sérii. To by však nesměl přijít zkrat.

Ale začněme od začátku. Hradec měl skvělý start, v deváté minutě jim sice gól ještě odvolali rozhodčí na popud trenérské výzvy domácí střídačky. Když na sebe ale posléze Richard Nedomlel navázal dva bránící hráče, aby vytvořil ideální střeleckou pozici v mezikruží Kellymu Klímovi, šli už hosté do regulérního vedení.

A na to zdatně navázali. Po gólech Vladimíra Růžičky a Jakuba Orsavy vedli v polovině zápasu už 3:0 a liberecké naděje se vytrácely. „Mohlo to být přemírou snahy,“ hledá vysvětlení nepovedené první poloviny duelu liberecký Dávid Gríger. „Nebo to taky mohlo být i tím, že jsme delší dobu nehráli a potřebovali jsme se znovu dostat do zápasového rytmu.“

Ať tak, nebo tak, poté přišel zvrat. Byl to právě Gríger, kdo svou povedenou tečí při přesilové hře nastartoval Liberec k senzačnímu kousku. Po jeho trefě se totiž svěřenci kouče Augusty nadechli k obdivuhodnému náporu a tradičně skvělé defenzivě týmu z města pod Bílou věží začali solidně zatápět.

„Prohrávat 0:3 nebylo samozřejmě vůbec příjemné. V play off se ale hraje absolutně na krev a je jedno, jaký je momentálně stav,“ říká Dávid Gríger. A tento přístup se jeho mužstvu vyplatil, neboť se mu v závěrečné dvacetiminutovce podařilo manko zcela smazat.

Nejprve se trefil Radan Lenc, a když 72 sekund před závěrečnou sirénou při risku bez gólmana přidal třetí zářez Adam Musil, bylo srovnáno. „Jestli se na Mountfieldu podepsala únava? Měli jsme několik dní odpočinku navíc, takže to možná nějaká výhoda byla. Na to se však nemůžeme spoléhat,“ ví liberecký útočník.

V 77. minutě pak využil Michal Birner minely Richarda Nedomlela na modré čáře a v samostatném úniku tváří v tvář Marku Mazancovi střelou mezi ruku a beton dílo dokonal, a pod Ještědem se tak mohl začít oslavovat první bod v sérii.

„Byl to od nás super výkon, ale už je to minulost. Musíme se soustředit na další střetnutí, a hlavně pořádně zregenerovat. Druhý souboj bude ještě těžší,“ upozorňuje Gríger a dodává: „Psychicky nás to strašně posílí. Za stavu 0:3 jsme nesložili zbraně a dokázali to otočit, což je strašně super. Věřím, že nás to nakopne a navážeme na to.“

Jedno je však jasné, obrat z 0:3 na 4:3 je, alespoň tedy ve vyřazovací části, poměrně raritní počin a mohl by mít vliv na průběh celé série. Naváží Bílí Tygři v pátek na svůj výkon, nebo se tentokrát budou radovat borci z Hradce Králové?

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz