Oceláři po kanonádě vyhlížejí Winter Games: Bude to velký zážitek!

Miloš Roman | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Oceláři zvítězili počtvrté v řadě. O druhém svátku vánočním se střetli s hodně nabitým mužstvem Komety. Ale hostující celek zrovna neprožívá dvakrát šťastné období a na hře to bylo znát. Oceláři hned po první třetině vedli 3:0, nakonec uspěli 7:2. Po dlouhé době se navíc prosadil slovenský mladík Miloš Roman.

Stal se autorem první branky Ocelářů, ale její pravdivost se musela ověřit až na videu. „Jsem rád, že to tam spadlo. Myslím si, že jsme všichni odehráli kvalitní zápas. Na konci jsou důležitá vítězství a tabulkou chceme stoupat výš,“ velí Miloš Roman.

Lajna Miloše Romana se dlouho nemohla prosadit. „Ulevilo se nám.“ Možná pomohlo i to, že si sundal mřížku. „Určitě, víc jsem viděl,“ dodává se smíchem. Mřížka ho ale nehendikepovala, měl ji na sobě kvůli zlomenému nosu. „Musel jsem se situaci přizpůsobit a nehledat výmluvy. Byl jsem rád, že i přesto můžu nastoupit.

Podle slovenského střelce se Ocelářům dříve nedařilo kvůli marodce. „Hodně hráčů bylo nemocných a zraněných. Někdo vždycky chyběl. Teď jsme si sedli v plné síle a dává se to do kupy. Každý má svou roli a je třeba ji plnit.“

„Jsem rád, že to tam spadlo. Myslím si, že jsme všichni odehráli kvalitní zápas."

Brno mělo za stavu 6:1 pro Oceláře početní výhodu, když na trestnou lavici usedl Tomáš Marcinko. „Samozřejmě nemyslíte úplně na nejhorší, ale nechcete dostat žádný gól za jakéhokoliv stavu. Takže to bylo z naší strany dobře odehrané," komentuje Marcinko.

Ihned poté, co byl zpět, se dostal do samostatného nájezdu, což není úplně jeho šálek kávy. „Není, to je fakt, ale nějak takto se to vyvrbilo a je to škoda. Mohl jsem to zakončit lépe, ale věřím, že příště budu úspěšnější,“ potvrzuje s úsměvem.

Slovenský centr se těší na Winter Games, které se uskuteční 13. ledna v Bratislavě. „Pro všechny to bude speciální zápas na fotbalovém stadioně. Jsem si jistý, že tam bude hodně lidí. Jak z Bratislavy, tak ze Slovenska. Samozřejmě Brno je hodinu odtud. Umím si představit, že tam bude v dobrém slova smyslu peklo," myslí si Marcinko.

„Pro všechny to bude speciální zápas na fotbalovém stadioně. Jsem si jistý, že tam bude hodně lidí."

„Už se na to těšíme, budou tam naše rodiny, což je velké plus. Jsme za to velmi vděční klubu, že takto můžeme vycestovat. Věřím, že si to všichni užijeme s tím, že ať ten zápas dopadne podobně jako teď. Myslím to samozřejmě tak, že vyhrajeme."

A jak se těší na Winter Games Miloš Roman? „Když jsem byl v dorostu, hráli jsme s klukama pod širým nebem v Brně. Teď si to s Patrikem Hrehorčákem znovu zopakujeme, na Slovensku jsme doma. Uvidíme, jaké bude počasí a kolik lidí přijde. Bude to dobrý zážitek a něco nového do kariéry,“ prohlásil upřímně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz