Ostudu nechceme! Hlava: Za jeden provaz táhne i uklízečka. A řečnický dotaz od kouče

Nicolas Hlava a Karel Mlejnek (ve výřezu) | Foto: Hynek Haruda, hcverva.cz

Spadený řetěz nahodil až moc pozdě. Do první sirény připomínal Litvínov proti Pardubicím pouze komparz, i přes nervy drásající vyvrcholení pak červenobílý kolos do třetice složil zkoušku z chemie. „Bylo to takový mrtvý, je to jen naše chyba. Nevím, jestli jsme byli ustrašení,“ hlesl domácí bojovník Nicolas Hlava. Už v pátek může být semifinále hotové, Dynamo na úpatí Krušných hor čaplo maximální porci mečbolů.

Čím to, že vás Pardubice zpočátku sevřely v kleštích? Od vás naopak přilétla k brankáři Romanu Willovi jediná zdravice.... 
První třetina od nás byla špatná. Řekl bych, že jsme byli připosraní. Nehráli jsme vůbec dobře, navíc jsme dostali dva góly. Pardubice jsou silné a zkušené mužstvo. Bylo těžké něco dohánět. 

Defenzivní bariéru jste zdolali až s ubývajícím časem třetí části. I když comeback neklapl, bude to pro vás do zítra morální vzpruha?
Myslím, že závěr do zítřku můžeme využít. Je vidět, že když dupeme, jak máme, tak s nimi můžeme hrát vyrovnaně. Ale je hrozně důležité chytit začátek, což se dneska nepovedlo. 

Dá se na ospalé nástupy do utkání ještě víc zaměřit? Předpokládám, že pro dnešek jste měli úplně jiný plán...
Samozřejmě se to dá. Úplně nevím příčinu. Prostě jsme si řekli, že musíme mít dobrý začátek a neměli jsme ho. Bylo to takový mrtvý, je to jen naše chyba. Nikoho jiného. Nevím, jestli jsme byli ustrašení. 

Čím jste se z té díry pak vyhrabali?
Po první třetině jsme si řekli v šatně, že to takhle dál nejde. Dostali jsme se do semifinále, nechceme odejít s nějakou ostudou. Pořád jsme měli čtyřicet minut před sebou, snažili jsme se odevzdat maximum. Myslím, že se to zlepšilo. Ale hokej se hraje šedesát minut, my musíme zítra rubat celou dobu. 

„Musíme být víc agresivní, dohrávat souboje, cpát se do brány.“

Není nutné se Pardubicím víc zarýt pod kůži? V sérii z nich zatím sálá sebejistota, příliš se nenechají vychýlit z rytmu...
Jo, samozřejmě. Musíme být víc agresivní, dohrávat souboje, cpát se do brány. Je třeba se zlepšit ve všem, jestli chceme vyhrát. Konec zápasu ukázal, že v nás ta síla je. Musíme tomu věřit, otevřít ji a zítra nastoupit, jak jsme skončili.

Dynamo vás vysoko a aktivně napadalo, v útočné zóně kradlo spoustu puků. Byl to jeden z hlavních problémů?
Občas si to zbytečně komplikujeme, musíme to zjednodušit. Pak zase, když si ten puk můžeme podržet a chviličku počkat, tak to od sebe odpalujeme. Místy děláme špatná rozhodnutí, musíme zlepšit úplně všechno.

Další faktor – důkladné hlídání slotu a obětavost, na kasu proletí minimum střeleckých pokusů. Souhlasíte?
Mají silné, obrovské beky. Je to pro nás těžké. V sezoně jsme s nimi hráli vyrovnané zápasy, jen musíme víc chtít. Když to hodím konkrétně na sebe: musím víc chodit do brány, cpát se tam a dělat bordel, i když jsou o hlavu vyšší než já.

„Dokud není konec, tak se na to rozhodně nevykašleme. Už jen kvůli lidem v Litvínově.“

Poslouží jako inspirace České Budějovice, které čtvrtfinále s Třincem dotáhly až ke stavu 3:3?
Dokud není konec, tak se na to rozhodně nevykašleme. Už jen kvůli lidem v Litvínově a hlavně taky kvůli nám. Máme výbornou partu, skvělý tým od náhradníků až po uklízečky. Všichni táhnou za jeden provaz. Byla by škoda, kdybychom se na to teď vykašlali. Zítra je nový den a jestli můžu mluvit za všechny, tak tam budeme chtít nechat maximum.

Vzít si primát, že byste otočili play off sérii z 0:3 na zápasy, to by bylo fajn, ne?
Samozřejmě. (usměje se)

Pohled trenéra Karla Mlejnka

„Velmi dobrý vstup soupeře do utkání. Nechci říct, že nás zaskočil, zkrátka nás svou kvalitou v první třetině přehrál. Samozřejmě jsme chtěli, aby to bylo naopak. Je pravda, že si soupeř pomohl přesilovkou a já jen podám řečnickou otázku: Po čem? Nechť si každý doplní. Pravda je ta, že jsme se velmi dobře nastavili do závěru utkání. Když prohráváte o dvě branky, tak není na co čekat. Smekám před kvalitou Pardubic, třetí utkání po sobě jsme prohráli de facto o gól.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz