Palát o neuznaném gólu i skvělé atmosféře. A výkon? Všichni makali!

Ondřej Palát | Foto: Jakub Knap

Češi úvodní zápas světového šampionátu zvládli, když Finy porazili 1:0 po samostatných nájezdech. Spolehlivým výkonem k tomu přispěl Ondřej Palát, který si v čase 38:18 mohl připsat úvodní gól národního týmu na turnaji.

Jenže radost zkušeného útočníka i zaplněné O2 arény utnula finská trenérská výzva. „Rozhodčí to posoudili jako Tomasovo (David Tomášek pozn. red.) nedovolené bránění brankáři. Škoda, ale rozhodli tak, jak uznali za vhodné," vrací se Palát k diskutabilnímu momentu z konce druhé třetiny.

Nakonec ale národní tým Finy přece jen přetlačil. Rozhodující roli hrály podařené samostatné nájezdy, ve kterých za české barvy skórovali Ondřej Kaše a Roman Červenka. Fantastické publikum v O2 aréně tak mohlo propuknout v nadšení.

„Diváci byli skvělí, hnali nás dopředu."

„Diváci byli skvělí, hnali nás dopředu a myslím, že i my jsme hráli dobře," raduje se třiatřicetiletý rodák z Frýdku-Místku.

A pokračuje: „Jako tým jsme si ukázali, že můžeme porazit i soupeře kalibru Finska. Skvěle zachytal Lukáš Dostál," pochválil Ondřej Palát mladíka v české svatyni.

Dostál zazářil především v samostatných nájezdech a také v prodloužení, kde měli finští hráči několik slušných šancí. „Klasické tři na tři. Tady se chyby stávají," okomentoval Palát divokou pětiminutovku.

„Jako tým jsme si ukázali, že můžeme porazit soupeře kalibru Finska."

Národnímu týmu tak skvěle vyšla odveta za výsledkově nepovedený zápas proti Finům z minulého týdne. „Myslím, že oba zápasy jsme hráli podobně. Dnes to bylo o tom, že jsme je nepouštěli do šancí, všichni skvěle makali. Pokud bychom naopak naše šance proměnili, zápas mohl skončit větším rozdílem v náš prospěch," všímá si forvard patřící New Jersey.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz