Pauza nás zase zabrzdí, lituje Klimeš. Kdy mu nebylo dobře?

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

12. října 2020, 12:57

Daniel Kinc

Dva zápasy a dost. Kometa se zvládla oklepat z páteční porážky s Plzní a po obratu s Českými Budějovicemi oslavila první výhru v sezóně, k čemuž vydatně pomohl brankář Lukáš Klimeš, který zářil zejména v nájezdech. Když však modrobílí cítili, že se dostali do zápasového rytmu, musí dát hokeji a tréninkům na ledě na dva týdny sbohem. „Nejdřív jsme si v týmu říkali, jak to bude vypadat, když budeme hrát před tisícovkou fanoušků, pak s nulou a teď už nemůžeme hrát vůbec,“ povídá Klimeš.

Po obratu jste nakonec duel s Českými Budějovicemi zvládli. Jak jste viděl výkon vašeho týmu?
Myslím si, že v neděli už to bylo o hodně lepší než v pátek. Měli jsme větší klid na hokejkách i víc šancí vepředu. Pauza nás teď asi zase zabrzdí, protože je jasné, že jsme se do toho už dostávali.

Ve druhé třetině jste soupeře zmáčkli, jenže do dvoubrankového vedení šli Jihočeši.
Musím přiznat, že tam mi nebylo vůbec dobře. Tak pět šest minut snad na mě vůbec nešla střela a najednou dvakrát přijeli a bylo to 1:3. Pro mě hodně nepříjemné. Na konci třetiny jsem měl ještě nějaký zákrok, tak jsem se uklidnil. Ve třetí třetině už jsem byl zase v pohodě.

V závěru se vám podařilo vyrovnat, ale vypadalo, že Luboš Horký gól na 3:3 téměř neslavil. Viděl jste to taky?
Nedokážu říct. Určitě bylo vidět, že jsme za vyrovnáním šli. Když jsem se podíval na střídačku, tak ta vyskočila a opravdu gól slavila. Nevím, jak Luba slaví gól, jestli jich už dal tolik, že ani neslaví, nevím. (směje se)

Nájezdy vám osobně vyšly, pokryl jste všechny čtyři.
Už jsme se na to připravovali s trenérem brankářů den dopředu. Nakonec ale jeli hráči, které jsme moc neviděli. Jediného, koho jsem znal, je Adam Raška, s nímž jsem hrál v Kometě v juniorce. Jinak jsem spíš improvizoval a chytal podle pocitů.

Peter Schneider se znovu trefil, navíc rozhodl nájezdy. Ukazuje se jako skvělý střelec?
Určitě. Má hodně nepříjemnou střelu, zvlášť z mezikruží, kam to dostává často v přesilovce. Je opravdu nebezpečný. I nájezd udělal hodně zkušeně, za mě skoro nechytatelně. Mně se jeho střely špatně chytají, takže něco na tom určitě bude, že je to fakt dobrý střelec. Potenciál má obrovský.

Po jak dlouhé době jste vůbec chytal?
Naposledy jsem chytal, když počítám i přípravu, poslední duel Generali Česká Cupu s Hradcem Králové, což bylo na konci srpna. Bylo to nepříjemné, obzvlášť když hrajeme bez lidí.

A motivaci jste měl?
Bez diváků bychom ještě motivaci našli, ale když hrajete s vědomím, že odehrajete dva zápasy, a pak zase končíte, tak to je mnohem horší. Já osobně to ale bral tak, že jsem měsíc a půl nechytal, tak se musím namotivovat sám, a nezajímalo mě to, co je kolem.

Co říkáte na to, že teď minimálně dva týdny budete zase čekat na další zápas?
Samozřejmě je to nepříjemné, ale já úplně nejsem ten, co by se k tomu měl vyjadřovat. Nejdřív jsme si v týmu říkali, jak to bude vypadat, když budeme hrát před tisícovkou fanoušků, pak s nulou a teď už nemůžeme hrát vůbec. Asi tak.

Jak bude vypadat váš další program?
Všechno se dozvíme v úterý, zatím nedokážu odpovědět.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz