Pavlát chytal jako bůh, chválí Pour. Toho těší gól po dvou měsících

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

25. listopadu 2023, 11:12

Jakub Štěrba

Zápas mezi Plzní a Olomoucí? To je vždy tuhá bitva o každý metr, jinak tomu nebylo ani v pátečním zápase. Jakub Pour sice poslal indiány do vedení, ti však za čtyři minuty kontrolovali Kuncem. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, kde vítěze určila až jedenáctá série.

Hned ve druhém kole proti Litvínovu se střelecky dokázal prosadit plzeňský útočník, avšak od té doby více než dva měsíce na jeho účtu svítila velká nula. Až v duelu proti kohoutům se konečně prosadit a nutno přiznat, že po velmi šťastné ráně. 

„Vstřelená branka mě může lehce potěšit, bohužel z týmového jsme uhráli pouhý jeden bod, z čehož nikdo radost mít nemůže,“ mrzí Poura.

První třetina přinesla vyrovnaný hokej, do kabin se šlo za stavu 1:1. V prostřední dvacetiminutovce ale již měla Olomouc spoustu šancí, Pavlát ale všechny pokusy pochytal.

„Dominik Pavlát chytal jako bůh. První třetina byla z naší strany celkem povedená, bohužel od té druhé byl na ledě pouze jeden tým, což byla Olomouc. Téměř celou třetinu nás tlačili a my jsme se z toho nedokázali dostat. Zcela jsme vypadli ze hry. Proč? To kdybychom věděli, tak by to bylo krásné,“ dodává plzeňský útočník.

„Vstřelená branka mě může lehce potěšit, bohužel z týmového jsme uhráli pouhý jeden bod, z čehož nikdo radost mít nemůže."

Ve třetí třetině se bojovalo o to, který tým vstřelí vytouženou vítěznou branku. Blízko ní byl i Jakub Pour, který vehementně dorážel puk na brankové čáře, Branislav Konrád ale vytasil ze své sbírky rovněž skvělý zákrok.

„Mrzí mě to, chtěl jsem puk dostat do sítě silou moci nebo jakýmkoliv způsobem. Byl jsem ale strašně blízko, tak bylo těžko s kotoučem něco udělat, zvednout to nešlo, tak jsem volil spíše sílu. Konrád mě bohužel vychytal. Škoda, že nám tam nic nespadlo a tři body nezůstaly doma.“

Mora plzeňský celek v zápase přestřílela 38:27, jenomže díky oběma brankářům šedesát minut hry nerozhodlo. V prodloužení zahodil velkou šanci Miroslav Indrák, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V jedenácté sérii rozhodl Silvester Kusko.

„Bylo vidět, že hráči na obou stranách volili spíše jednodušší varianty zakončení, což byly rychlé střely. To na druhou stranu také není špatné, protože bez rány se gól nevstřelí. Nějaké naznačení by tam ale vždycky mělo být. Chybělo asi větší sebevědomí, více si dovolit v zakončení,“ má jasno Pour.

„Bylo vidět, že hráči na obou stranách volili spíše jednodušší varianty zakončení, což byly rychlé střely."

Modrobílé bojovníky nyní čeká výlet na Moravu, v neděli hraje Škoda na ledě Vítkovic, v úterý posléze v Brně.

„Vyrážíme už v pondělí, takže budeme v Ostravě den předem. Musíme se na zápasy dobře připravit, odpíchnout se od dobrých věcí, mít větší zápal do hry, abychom nevypadli z tempa, je potřeba hrát celých šedesát minut,“ uzavírá Pour.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz